Matthew McConaughey jutteli cancel-kulttuurista, sananvapaudesta ja ”illiberalismista”

Matthew kohahdutti viime viikolla sanomisillaan.

15.12.2020 14:32

Oscar-voittaja Matthew McConaughey puhui viime viikolla ”illiberal leftistä” eli ahdasrajaisesta tai rajoittavasta vasemmistosta. McConaughey pitää yhteiskunnan tapaa olla puhumatta vaikeista asioista ”perustuslainvastaisena”.

Tänä aamuna McConaughey oli Good Morning Britain -ohjelman vieraana. Häneltä pyydettiin tarkennusta.

– Tarvitsemme liberaaleja, mutta mielestäni emme tarvitse ahdasmielisiä tai rajoittavia liberaaleja, McConaughey kertoi Piers Morganille ja Susanna Reidille.

– En usko, että moni liberaali edes tajuaa, kuinka nämä ahdasmieliset liberaalit kannibalisoivat heitä. Kummallakin puolella on oma äärilaitansa, joka on yhtä väärässä. Äärivasemmisto ja äärioikeisto pyrkii tekemään toisistaan laittomia. Ne liioittelevat vastapuolen sanomisia, joten lopulta missään ei ole enää mitään järkeä. Se ei ole oikein.

McConaughey puhui myös niin sanotusta cancel-kulttuurista.

– Yhteiskuntamme pyrkii tällä hetkellä toimimaan vedenjakajana sille, mikä on sananvapautta, ja mikä on sallittua ja mikä ei cancel-kulttuurin mielestä. Emme ole vielä löytäneet tätä pistettä.

– Meillä ei voi olla ykseyttä ilman yhteenottoja ja keskustelua. Oikea demokratia toimii vain näin. Emme haasta toisiamme tällä hetkellä. Emme käy sellaisia keskusteluja, joiden kautta myös toisen osapuolen ääni on kuultavissa. Emme anna minkäänlaista ääntä vastapuolelle, teemme heistä persona non gratoja, kiellettyjä, ja se on perustuslainvastaista.

– Fake news? Kuka tietää mitä mediaa voimme uskoa ja missä on oikea konsensus? Keihin johtajiin luotamme? Mihin mediaan luotamme? Emme tällä hetkellä usko oikein mihinkään, joten päädyt epäilemään myös itseäsi, ja sen takia olemme nyt vaikeuksissa. Meidän pitäisi löytää jonkinlainen johtaja, johon voimme luottaa – hyväksyt sitten hänet tai et – mutta häneen pitäisi pystyä luottamaan.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia