Meemin vuoksi erakoitunut Chloë Grace Moretz täytti 27 – tältä hän näyttää nyt

Chloë Grace Moretzia käskettiin ”pitämään turpansa kiinni”.

12.2.2024 05:30

Hollywood-näyttelijä Chloë Grace Moretz täytti 10. helmikuuta 27 vuotta. Moni muistaa hänet roolista elokuvassa Kick-Ass (2010), jossa hän esitti lapsisupersankaria.

Moretzilla oli myös muita varhaisia rooleja esimerkiksi  kauhuelokuvissa The Amityville Horror (2005), The Eye (2008) sekä Ystävät hämärän jälkeen (2010). Häneltä on tullut muutakin kauhua, kuten Suspiria (2018), ja vuonna 2013 hän oli päätähtenä Carrie (1976) -elokuvan uusintafilmatisoinnissa Carrie, joka ei tosin saanut hääviä vastaanottoa.

Ohjaaja Martin Scorsesen kanssa hän työskenteli leffassa Hugo (2011), ja lisäksi hän oli mukana Denzel Washingtonin toimintaelokuvassa The Equalizer (2014).

Kick-Ass (2010).

Mainittakoon, että hänellä oli kahden jakson ajan rooli sarjassa Täydelliset naiset (2006-07). Sen tähtinä nähtiin Eva Longoria, Teri Hatcher, Marcia Cross ja Felicity Huffmann. Moretz teki lisäksi myös useita muita sarjoja ja elokuvia, mutta hänen läpimurtonsa tapahtui kuitenkin Hit-Girlinä supersankarielokuvassa Kick-Ass.

Näyttelemisestä Moretz kiinnostui muutettuaan äitinsä ja veljensä kanssa New Yorkiin vuonna 2022. Moretzin veli oli saanut paikan näyttelijäkoulusta, ja Chloë auttoi veljeään Trevoria repliikkien harjoittelussa.

The Amityville Horror (2005).

Vuonna 2016 Moretz ilmoitti luopuneensa kaikista elokuvaprojekteistaan, jotka eivät olleet vielä tuotannossa. Hän perusteli taukoaan sillä, että hän halusi ”arvioida uudelleen” kuka hän on, ja ”löytää itsensä uudelleen” roolien suhteen.

Moretz kärsi kovasti netissä levinneestä meemistä

Näyttelijä kertoi vuoden 2022 haastattelussa Varietylle, että hän erakoitui netissä levinneiden meemien vuoksi. Meemi tehtiin Moretzista, joka oli kävelemässä pitsalaatikon kanssa. Kuvaa muokattiin siten, että näyttelijä muistutti Family Guy -sarjan hahmoa, jolla oli vain jalat ja lähinnä pää – ei juurikaan keskivartaloa.

Meemit vaikuttivat kovasti Moretziin, jolla on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö. Sen puitteissa henkilö voi nähdä itsensä jollakin tavalla fyysisesti virheellisenä.

The Equalizer (2014).

– Yksi meemi vaikutti minuun todella paljon. Se oli, kun kävelin hotelliin pizzalaatikko kädessäni, Moretz sanoi.

– Se kuva manipuloitiin Family Guyn hahmoksi, jolla oli pitkät jalat ja lyhyt keskivartalo, ja se oli siihen aikaan yksi levinneimmistä meemeistä.

Moretz kertoi, että jos hän toi esiin meemien loukkaavuuden, häntä käskettiin ”pitämään turpansa kiinni”, koska meemit ”olivat hauskoja”. Meemit vaikuttivat ainakin siten, että Moretz oli tuolloin erittäin epävarma vartalostaan eri tapahtumissa. Hän kuvaili myös muuttuneensa ”erakoksi”, mutta siitä oli hyötyäkin.

– Se oli hienoa, koska pääsin pois valokuvaajien luota, ja sain olla oma itseni.

– Sain kokea paljon sellaista, mitä ihmiset eivät päässeet valokuvaamaan, kääntöpuolena se teki minusta hyvin ahdistuneen, jos minua kuvattiin. Sykkeeni nousi ja hyperventiloin, Moretz sanoi.

Carrie (2013).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Chloë Grace Moretzista

Häntä harkittiin Katniss Everdeenin rooliin elokuvassa Nälkäpeli (2012), mutta roolin sai Jennifer Lawrence.

Haluaa tulla kutsuttavaksi ennemmin Chloë Graceksi kuin Chloëksi.

Kun The Amityville Horror (2005) sai ensi-iltansa, hän ei saanut nähdä elokuvaa, koska oli liian nuori.

The Peripheral.

Moretzin viimeisimpiä merkittäviä tuotantoja on Prime Videon scifisarja The Peripheral. Sen piti jatkua toiselle kaudelle, ja se jopa tilattiin, mutta lopulta sarja lakkautettiin. Seuraavaksi häneltä on tulossa sarja Seductive Poison yhdessä Joseph Gordon-Levittin kanssa. Se kertoo kulttijohtaja Jim Jonesista ja hänen sisäpiiristään.

Elokuvarintamalta on tulossa pankkiryöstöleffa Love Is a Gun. Se kertoo Bonnien ja Clyden kuuluisan tarinan uudelleentulkittuna.

Chloë Grace Moretz on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Transfobiasyytösten kohteeksi joutunut Emma Roberts täytti 33 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Business Insider, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia