Melkoisen surkeaa komediaa mutta pätevää toimintaa nyt Amazon Primessa – norsun eritteet ei pelasta

IMDb-arvosana on 6,2.

27.5.2021 13:03

Amazon Prime Videon valikoimassa on nyt komedia Grimsby (2016).

Nobby (Sacha Baron Cohen) on kiltti mutta yksinkertainen englantilainen jalkapallohuligaani. Hänellä on kaikki, mitä köyhän kalastajakaupungin Grimsbyn asukas voisi toivoa, mukaan lukien yhdeksän lasta ja Luoteis-Englannin viehättävin tyttöystävä (Rebel Wilson). Vain yksi asia puuttuu: pikkuveli Sebastian (Mark Strong), jota Nobby on etsinyt 28 vuoden ajan. Ohjauksesta vastaa Louis Leterrier.

Episodin arvostelussa elokuva sai kaksi tähteä:

”Leterrier on saanut toimintaosuuden rullaamaan mainiosti, mutta Baron Cohenin vastuulle jäävä komediapuoli ei sen sijaan ole ilon aihe. Koomikon aiemmista elokuvista tuttu hillitön roisius ja mauttomuus ovat tallella, mutta jutut eivät naurata. Grimsby on täynnä huonoja vitsejä, joissa huumoria revitään spermasta, ulosteista, sukurutsauksesta ja homofobiasta. Mukaan mahtuu muutama toimiva irtovitsi, mutta ne eivät pelasta kokonaisuutta. Grimsby on kuin Tom Greenin kammottavan Sormet pelissä -komedian ja isolla rahalla tehdyn Bond-parodian sekoitus.

Huono huumorikin voi olla hauskaa. Borat ja jossain määrin myös Brüno osoittivat, että Baron Cohen hallitsee sen parhaimmillaan nerokkaasti. Grimsbyssä huono huumori kuitenkin on pelkästään tylsää ja vaivaannuttavaa. Jos ajatus yllättäen päälle roiskahtavasta saavillisesta norsun siemennestettä kuulostaa hauskalta, niin Grimsby saattaa olla sinun elokuvasi. Muista kuitenkin, että sinua on varoitettu.”

Alla traileri.

Lue myös: Queenin Brian May lyttäsi rankasti Sacha Baron Cohenin: ”Sachasta tuli paskiainen” | Episodi.fi

Lisää luettavaa