Nyt Netflixissä: Melkein uunituore scifi-spektaakkeli – megatähden maltaita maksanut elokuva oli pettymys

Netflixiin on lisätty vuonna 2015 ilmestynyt Tomorrowland – A World Beyond.

Brad Birdin ohjaama tieteiselokuva kertoo optimistisesta tytöstä (Britt Robertson) ja kyynisesta ex-lapsinerosta (George Clooney), jotka yhdessä etsivät mysteeristä ja utopistista Tomorrowlandia, joka sijaitsee tuntemattomassa ajassa ja tilassa. Pian kaksikolle selviää, että koko maailman kohtalo on vaakalaudalla.

Disneyn tuottama Tomorrowland sai ilmestyessään ristiriitaiset arviot. Rotten Tomatoesin mukaan elokuvan saamista arvioista 50 prosenttia on positiivisia.

Lippuluukuillakaan menestys ei ollut kummoista – 190 miljoonaa maksanut elokuva tuotti maailmanlaajuisesti 208 miljoonaa. Disney odotti Tomorrowlandista suurta hittiä. Olihan sitä kuitenkin tekemässä Hollywoodin ykköstähtiin kuuluva Clooney ja useita menestyselokuvia luotsannut Bird, joten lipputulot olivat melkoinen pettymys. Studion arvioitiin käyttäneen pelkästään markkinointiin 150 miljoonaa, joten 208 miljoonaa ei ollut tarpeeksi kulujen kattamiseen.

Episodin päätoimittaja Jouni Vikman kirjoittaa arviossaan elokuvasta seuraavanlaisesti:

”Parhaimmillaan elokuvassa on hienoja wau-kohtauksia sekä suloisen naiivia sanomaa yhdenkin ihmisen kyvystä muuttaa maailmaa, mutta hetket hukkuvat aivan liian pitkään kestoon tekijöiden ihastuessa luomiinsa eriskummallisiin ympäristöihin.”

”Valtavasti potentiaalia sisältävä mutta vuoroin mahtavan lennokas, vuoroin tympeän väkivaltainen seikkailu unohtaa usein päähenkilönsä, kohderyhmänsä ja punaisen lankansa.”

Katso traileri alta.

Lähteet: IMDb, Rotten Tomatoes, THR, IGN

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut