Nyt Netflixissä: Voiko tällaista todellakin oikeasti tapahtua? Tositarinaan perustuva elokuva paljastaa maailman hulluuden

IMDb-arvosana 7,1.

6.1.2020 04:30

Netflixin valikoimasta löytyy nyt Charlie Wilsonin sota (2007). Elokuva tarjoaa vilauksen erikoisesta siivusta historiaa.

Leffa on tositapahtumiin perustuva, nokkela draamakomedia ranttalipojan elämää viettävästä kongressiedustajasta (Tom Hanks), joka ryhtyy aseistamaan afgaanisissejä Neuvostoliittoa vastaan 1980-luvulla. Puuhailu CIA:n kanssa käynnistää sarjan tapahtumia, jolla on käänteentekevä vaikutus sodan kulkuun.

Episodin arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Tom Hanks näyttelee pääosansa hienosti ja takuuvarmalla ammattitaidolla, samoin Julia Roberts varttuneemman oikeistosyöjättären roolinsa, mutta se mikä elokuvasta pistää silmään, on Philip Seymour Hoffman. Loistava suoritus, taas. Hoffmanilla on kyky päästä roolihahmoihinsa niin syvälle sisälle, ettei niitä oikein osaa nähdä edes rooleina. Näytteli hän sitten psykopaattia, kimittävää kirjailijaa tai kuten Charlie Wilsonin sodassa kreikkalaistaustaista sikaniska-agenttia, joka ei pidä juuri kenestäkään, ja jonka ylimielisen leveästä persoonasta juuri kukaan ei vastavuoroisesti pidä, tuntuu hän olevan kuin nakutettu jokaiseen hahmoonsa.”

Elokuvassa nähdään, miten Wilson saa lahjaksi yhden Stinger-ohjuksen työstään afgaanien hyväksi. Oikean elämän Wilson sanoi haastattelussa, että se on yksi hänen tärkeimpiä esineitään. Sillä on myös kunniapaikka hänen kodissaan.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia