Nyt suoratoistona: Loistava moderni länkkäri on takuuvarmaa viihdettä – kuvauksissa vuoti oikea veri, päätyi leffaan saakka

IMDb-arvosana on 8,4.

31.10.2023 04:00

Prime Videon valikoimassa on nyt Quentin Tarantinon ohjaama lännenelokuva Django Unchained (2012).

Taatussa Tarantino-länkkärissä saksalainen palkkionmetsästäjä ja tämän vapauttama orja Django jahtaavat etsintäkuulutettujen päänahkoja 1850-luvun Yhdysvalloissa. Tavoitteena on myös pelastaa Djangon vaimo julman plantaasinpitäjän kynsistä, eikä verenvuodatukselta vältytä. Elokuva on voittanut muun muassa parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miessivuosan Oscarit sekä Golden Globe -palkinnot.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

Django Unchained on väkevästi kerrottu ja visuaalisesti niin ärsykkeinen, ettei sen ylipitkä kestokaan muutu rasitteeksi. Teknisesti Tarantino on tässä terävimmillään. Saksalaissyntyisen palkkionmetsästäjä Dr. King Schultzin (Christoph Waltz) ja tämän orjakauppiaalta vapauttaman Djangon (Jamie Foxx) matka vapauttamaan viimeksimainitun tulevaa vaimoa, Broomhildaa (Kerry Washington), on täynnä eksentrisiä hahmoja, leikittelevää kuvakerrontaa ja hyvällä maulla valittua pop-musiikkia. Harva uskaltaa sekoittaa saman elokuvan soundtrackille BeethoveniaEnnio Morriconea ja Rick Rossin gangstaräppiä – Tarantino tekee sen vuodattamatta pienintäkään hikipisaraa.

Harvinaista on myös se emotionaalinen lataus, jota Tarantino yllättäen onnistuu Djangon ja Broomhildan tarinaan upottamaan. Kun he vihdoin kohtaavat toisensa, on katsoja valmis hetken aikaa sivuuttamaan kaiken ympärillä tapahtuvan ja uskomaan näihin ulkoisten olosuhteiden naarmuttamiin ihmiskohtaloihin ja niiden yhteiseen tulevaisuuteen.”

Leonardo DiCaprio loukkasi itsensä aika pahasti Django Unchained -elokuvan kuvauksissa. Kyseessä on illalliskohtaus DiCaprion hahmon ja hänen vieraidensa kanssa. Jossain kohtaa tähti lyö nyrkkinsä pöytään, mutta hajottaa samalla juomalasin.

Lasi meni oikeasti rikki ja teki verisen avohaavan näyttelijän käteen. DiCaprio ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan pysyi roolissaan kameroiden käydessä.

Ehkä jopa kyseenalaisena improvisaationa DiCaprio vielä pyyhki veren orjaa näytelleen Kerry Washingtonin kasvoihin. Tarantino oli todennäköisesti erittäin tyytyväinen sattuneeseen vahinkoon.

Elokuva on myös Netflixissä ja Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Hollywood-tähti Goldie Hawn näki avaruusolentoja – ”Se tuntui kuin Jumalan sormelta” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

 

Lisää luettavaa