Nyt suoratoistona: Surkean katastrofileffan tähti ei tiennyt edes repliikkejään – myöhään mukaan tullut mestari ei voinut enää pelastaa kelvotonta materiaalia

IMDb-arvosana on 5,3.

5.6.2023 18:30

HBO Maxissa on nyt elokuva Geostorm (2017) ei ehkä ole parasta katsottavaa – ellei sitten saa iloa huonojen leffojen katselemisesta, kuten hauskaan tapaan kävi elokuvan arvostelijalle.

Kun katastrofaalinen ilmastonmuutos vaarantaa koko maapallon tulevaisuuden, hallitukset ympäri maailmaa yhdistävät voimansa ja luovat projektin nimeltä Dutch Boy. Se on maapalloa ympäröivä ja geoteknologialla varustettu satelliittiverkko, jonka tarkoituksena on torjua luonnonkatastrofeja. Kun satelliittiverkko on onnistunut suojelemaan maapalloa kahden vuoden ajan, jokin alkaa mennä pieleen. Kaksi toisistaan etääntynyttä veljestä saa tehtäväkseen korjata ohjelman vian ennen kuin maailmanlaajuinen geomyrsky vie koko planeetan mennessään.

Ohjaajana Dean Devlin. Pääosissa Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Andy Garcia sekä Eddie Harris.

Episodin arvostelussa elokuva sai kaksi tähteä:

”Tästä kaikesta huolimatta nautin Geostormista. Se oli juuri sitä mitä odotinkin; ihan hirveän huono elokuva. En koskaan odottanut sen olevan hyvä missään muodossa ja se toimi aivan loistavana viikon päätösleffana. Tuttavani kanssa kävelimme ulos vatsat kipeinä nauramisesta ja kotimatkalla vertailimme huonoimpia repliikkejä ja naurettavimpia kohtauksia. Mikäli valitset Geostormin, jätä odotukset teatterin aulaan, ripusta aivot narikkaan ja nauti elokuvasta, joka on niin huono että silmiä kirvelee.”

Useat näyttelijät, taustanäyttelijät sekä kuvausryhmän jäsenet huomasivat, ettei päätähti ja tuottaja Gerard Butler syystä tai toisesta osannut kunnolla repliikkejään. Leffa ei myöskään saanut hyvää vastaanottoa koenäytöksissä.

Jerry Bruckheimer tuotiin tuottamaan elokuvaa hyvin myöhäisessä vaiheessa, sillä studio hylkäsi alkuperäisen leikkauksen testiyleisön huonojen reaktioiden vuoksi. Danny Cannon ohjasi kahden viikon aikana kattavia uusintakuvauksia, joissa hyödynnettiin Laeta Kalogridisin kirjoittamaa uutta tekstiä. Uusintakuvaukset toivat 15 miljoonan lisäloven budjettiin, mutta eivät pelastaneet huonouteen tuomittua elokuvaa.

Geostorm on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: Lehtiväite: Natalie Portman erosi miehestään ja palasi yhteen – sitten mies petti 25-vuotiaan ilmastoaktivistin kanssa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa