Nyt Viaplayssa: Usein kaikkien aikojen parhaiden elokuvien joukkoon valittu helmi – elokuvan silmänkääntötemppu kelpasi myös Alien-elokuvaan

IMDb-arvosana on 8,5.

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva Casablanca (1942)

Casablanca on Michael Curtizin vuonna 1942 ohjaama klassikko, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Casablancaan. Casablanca on useissa äänestyksissä valittu kaikkien aikojen parhaiden elokuvien joukkoon, ja American Film Institute on nimennyt sen maailman romanttisimmaksi elokuvaksi. Elokuvan ensi-ilta oli New Yorkissa 26. marraskuuta 1942.

Näyttelijöinä Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rain, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet sekä Peter Lorre.

Koska elokuva tehtiin toisen maailmansodan aikana, elokuvaa ei turvallisuussyistä saanut kuvata lentokentällä pimeän jälkeen. Sen sijaan tekijät turvautuivat pieneen pahvista leikattuun lentokoneeseen, joka saatiin näyttämään isolta perspektiivin avulla. Tekijät sijoittivat vielä sen lähelle pienikokoisia ihmisiä.

Vuosia myöhemmin samaa tekniikkaa käytettiin elokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja (1979). Kohtauksessa, jossa miehistö löytää kuolleen avaruusolennon pilotin penkistä, ohjaaja Ridley Scott käytti näyttelijöinä avaruuspukuihin puettua poikaansa ja hänen ystäviään.

Lue myös: Michael Keaton ei ole katsonut ainuttakaan supersankarileffaa – selitys ei ole kovinkaan dramaattinen – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut