Nyt Yle Areenassa: Amerikkalaisesta ikonista kertova tuore jättisarja Vietnamin sodasta kertoneen kymmenosaisen eepoksen tekijöiltä

Hemingway

Katsottu ja hyväksi havaittu.

Nyt Yle Areenaan on tullut lähes kahdeksi vuodeksi suursarja todellisesta amerikkalaisesta suurmiehestä. Ken Burnsin ja Lynn Novickin ohjaama kuusiosainen sarja Hemingway kertoo nimensä mukaisesti Nobel-palkitusta kirjailijalegenda Ernest Hemingwaysta (1899–1961).

Yhdysvalloissa sarja näytettiin kolmessa osassa, mutta Yle Areenassa nähdään kuuteen osaan pilkottu kokonaisuus. Sarja käy läpi Hemingwayn elämän aina lapsuudesta nuoruusvuosiin Pariisissa, aikoihin Afrikassa ja Kuubassa, kirjallisuuden Nobel-palkinnon, sekä tietysti traagisen lopun oman käden kautta.

Sarjassa pureudutaan Hemingwayn perheeseen ja persoonaan, sekä tutkitaan myös hänen varjopuoliaan kiitettävällä tavalla. Hemingwayn äänenä sarjassa kuullaan Jeff Danielsia.

Aiemmin Burns ja Novick ovat ohjanneet eeppisen kymmenosaisen dokumenttisarjan Vietnamin sota. Hemingwayn jälkeen kaksikko tarttui nyrkkeilijä Muhammad AliinKatso dokumenttisarja kokonaisuudessaan täältä.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut