Ohhoh! Tarantinollekin säveltänyt Ennio Morricone lyttäsi ohjaajan – ”Hän on ääliö”

Säveltäjä ampuu kovilla.

13.11.2018 14:18

Asiasta uutta tietoa täällä: Morricone korjaili lehden väitteitä säveltäjän Tarantino-lyttäyksestä – kiisti antamansa lausunnot.

Ennio Morricone tunnetaan lukuisista klassisista elokuvasävellyksistään. Niistä voisi mainita esimerkiksi Sergio Leonen dollaritrilogian.

Quentin Tarantino on yksi säveltäjän faneista ja hän sai onnekseen Morriconen mukaan The Hateful Eight -elokuvan säveltämistyöhön. Taituri sävelsi yhden kappaleen myös Django Unchained -elokuvaan. Morriconella itsellään on kuitenkin tyly näkemys Tarantinosta.

– Hän on ääliö. Hän vain varastaa toisilta ja ymppää varastamansa jälleen yhteen. Siinä ei ole mitään omaperäistä, Morricone tykitti.

– Se ei tee hänestä ohjaajaa. Hän ei ole mitään verrattuna Hollywoodin suuruuksiin, kuten John Hustoniin, Alfred Hitchcockiin tai Billy Wilderiin. Heillä oli tyyliä. Tarantino vain uudelleen lämmittelee, Morricone jatkoi.

Morricone ei raportoidusti myöskään pidä Tarantinon kiireisistä toimintatavoista. Ohjaaja olisi halunnut Django Unchained -elokuvaan sävellyksen todella nopeasti, johon Morricone ei kyennyt. Säveltäjä puhui tästäkin asiasta.

– Tarantino on aivan kaaoottinen. Hän puhuu ajattelematta ja toimii vasta viimeisellä minuutilla. Hänellä ei ole mitään ideaa. Hän soittaa yhtäkkiä ja haluaa kokonaisen sävellystyön muutamassa päivässä. Se ei ole mahdollista. Se tekee minusta vihaisen. En hyväksy tällaista ja mainitsin siitä hänelle viime kerralla, Morricone jatkoi.

Morriconea ei lämmitä edes Oscar-palkinto, jonka hän sai ensimmäistä kertaa The Hateful Eight -elokuvasta, mikäli 2007 saatua elämäntyöpalkintoa ei lasketa.

– Kärsin kivuista lentokoneessa ja seremoniassa istumisesta. Jos näytin iloiselta, se johtui siitä, että pääsisin pian pois siitä tylsästä seremoniasta, Morricone selvitti.

Movie Webin mukaan vaikuttaa siltä, että Morricone on kyllästynyt elokuvateollisuuteen kokonaan – ei vain Tarantinon tai Oscar-gaalan osalta.

Lähde: Movie Web

Lisää luettavaa