Pahasti flopanneen Babylonin ohjaaja Damien Chazelle: ”Useamman elokuvan pitäisi jakaa mielipiteet”

Tässäpä elokuva, joka ei helpolla unohdu.

17.1.2023 15:42

Damien Chazelle pamahti maailmankartalle vuonna 2014 julkaistulla Whiplashillaan. Se on parhaita koskaan tehtyjä musiikkileffoja.

La La Land (2016) jatkoi Chazellen voittokulkua, mutta vuonna 2018 julkaistu Ensimmäisenä Kuussa -elokuva jakoi jo mielipiteet.

Tammikuun 20. päivä Suomessa ensi-iltansa Babylon on miehen uutukainen. Se kertoo Hollywoodin 1920- ja -30-lukujen kulta-ajasta, kun mykkäelokuvista siirryttiin äänileffoihin. Samalla se on kertomus rappiosta ja tuhosta. Hollywood on Babylon, täynnä himoja ja laittomuutta.

Babylon on saanut jo ensi-iltansa maailmalla ja se on jakanut sekä katsojien että kriitikoiden mielipiteet. Kritiikkiä elokuva on saanut sen todella messevästä liasta, rososta sekä Hollywoodin rajoja rikkovasta alapäämenosta. Leffassa on iljettäviä kohtauksia, jotka ovat ilmeisesti menneet katsojien tunteisiin.

– On hyvä, että on jotain, mikä aiheuttaa keskustelua sekä tulisia mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tiesimme heti, että elokuva tulee aiheuttamaan raivoa ja ravistelemaan katsojia – ja se on hyvä asia, Chazelle kertoo.

– Useamman elokuvan pitäisi jakaa mielipiteet, Chazelle toteaa.

Babylon on voittanut palkintoja Golden Globeissa, Screen Actors Guild Awardseissa ja Critics Choice Awardseissa. Oscar-ehdokaskin se luultavasti on, vähintään lavasteidensa takia.

Suurta yleisöä ei kuitenkaan tällainen elokuva kiinnosta. Babylon on tienannut vain 14,8 miljoonaa dollaria USA:ssa. Leffan budjetti oli 72 miljoonaa dollaria.

Alla Babylonin traileri.

Lähde: Indiewire

Lisää luettavaa