Paramount haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen Mission: Impossible 7 -elokuvan vuoksi

Varmasti moni yksityishenkilökin on kamppaillut vakuutusten kanssa.

31.8.2021 17:30

Variety uutisoi, että tuotantoyhtiö Paramount on haastanut vakuutusyhtiö Chubbin oikeuteen, jonka tehtävänä oli korvata Mission: Impossible 7 -elokuvan mahdolliset vahingonkorvaukset.

Vakuutusyhtiö ei suostu Paramountin mukaan korvaamaan suurinta osaa parhaillaan kuvattavan Mission: Impossible 7:n rahallisista menetyksistä, jotka koronavirus on aiheuttanut. Syytteen mukaan vakuutusyhtiö maksaa vain miljoona dollaria. Elokuvan tuotanto on pitkittynyt seitsemän kertaa helmikuun 2020 ja kesäkuun 2021 välillä. Kuudessa tapauksessa korona on ollut syynä.

Paramountilla oli niin sanottu ”näyttelijävakuutus”, jonka korvausrajana oli 100 miljoonaa dollaria. Vakuutus koskee rahallisia menetyksiä, jotka syntyvät siitä jos elokuvan avainasemassa olevat henkilöt, kuten ohjaaja Christopher McQuarrie tai Tom Cruise, olisivat esimerkiksi sairastuneet, kuolleet tai joutuneet kidnapatuiksi.

Tuotantoyhtiö katsoo, että pandemian aiheuttamat keskeytykset kuuluivat vakuutuksen piiriin, koska tuotanto keskeytettiin siksi, että tekijöitä suojeltiin sairastumisilta. Vakuutusyhtiö sen sijaan katsoo, että koska kyseessä oli valtion pakottamat rajoitukset, sovelletaan toista vakuutusta, jonka katto on miljoona dollaria.

Lisää luettavaa