Mission: Impossiblen ikoninen stunttikohtaus meinasi jäädä tekemättä, koska Tom Cruise ei saanut kuvattua sitä

Hauska tarina.

21.5.2021 14:31

Siitähän on jo kutakuinkin 25 vuotta, kun Mission: Impossible saapui teattereihin. Tom Cruisen hitistä syntyi Hollywoodin suurimpia franchiseja, jonka seitsemäs ja kahdeksas osa ovat parhaillaan tekeillä.

Mission: Impossible 7:n ensi-illan pitäisi olla toukokuussa 2022.

Eräs ensimmäisen elokuvan ikonisimmista kohtauksista meinasi jäädä tekemättä, koska Cruise ei saanut pidettyä itseään tasapainossa.

Kyseessä on kohtaus, jossa Ethan Hunt murtautuu CIA:n päämajaan Langleyssa ja laskeutuu suojatun holvin katosta köysien varassa kohti paineistettua lattiaa. Cruisen pää kolisi koko ajan lattiaan, eikä stuntti meinannut onnistua.

Ohjaaja Brian De Palma antoi vielä viimeisen mahdollisuuden Cruiselle, joka laittoi kenkiinsä kuvausryhmältä lainaamiaan punnan kolikoita, jotta saisi tasapainonsa kuntoon.

Siinäpä se. Temppu onnistui.

– Pidin asentoa pitkään, todella pitkään. Hikoilen siinä ja Brian vain kuvaa. Silloin tajusin, että hän työstää koko ajan kohtausta, enkä aikonut enää luovuttaa. Kuulin hänet kameran takaa, sillä hänellä on todella tunnistettava nauru. Ja kun hän nauraa, myös minä nauran. Kuulen kuinka hän alkaa mylvimään ja lopulta hän huutaa ”No niin! Cut!”, Cruise kertoo.

Elokuvan 25-vuotis-bluray-julkaisu on nyt ulkona USA:ssa. Toivottavasti jokunen kiekko saapuu myös Suomeen.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa