Pelifanien odottamasta toimintaleffasta tuli floppi Yhdysvalloissa

Star Wars -tuotanto Rogue One ja koko perheen animaatio Sing hallitsivat Yhdysvaltain lippukassoja joulunpyhien aikana. Pelileffa Assassin’s Creed sen sijaan floppasi.

Rogue One tuotti joulunpyhinä neljän päivän aikana 96,1 miljoonaaa dollaria ja kasvatti Pohjois-Amerikan lipputulonsa 286,4 miljoonaan dollariin. Maailmanlaajuisesti Rogue One on tuottanut jo yli 500 miljoonaa dollaria.

Talent-ohjelmasta kertova Sing-animaatio teki 76,7 miljoonan dollarin tuloksen kuutena ensimmäisenä esityspäivänään. Siitä on tulossa jälleen yksi hitti Illumination-studiolle, jonka tuotantoihin kuuluvat myös Itse ilkimys –elokuvat sekä Lemmikkien salainen elämä.

Keskiviikkona ensi-iltaan tullut romanttinen scifiseikkailu Passengers ei osoittautunut niin suureksi hitiksi kuin odotettiin. Jennifer Lawrencen ja Chris Prattin yhteinen elokuva myi viidessä päivässä lippuja 30,4 miljoonan edestä, mikä ei ole kovin hyvin elokuvalle, jonka budjetiksi on ilmoitettu 110 miljoonaa. Sony-studio odottaa elokuvan kuitenkin vielä löytävän yleisönsä.

Vielä huonommin kävi videopeliin perustuvalle Assassin’s Creedille. Sen kuuden ensimmäisen päivän tuotto oli vain 22,5 miljoonaa, ja sen budjettikin on isompi kuin Passengers-elokuvalla. Noin 125 miljoonaa dollaria maksaneen Assassin’s Creedin onkin löydettävä reilusti yleisöä Yhdysvaltain ulkopuolelta, jotta se tuottaisi voittoa.

Perhekomedia Miksi hän? (Why him?) pääsee todennäköisimmin voitolle. James Francon ja Bryan Cranstonin yhteinen elokuva teki 16,7 miljoonan dollarin tuloksen neljässä päivässä. Elokuvan budjetiksi on ilmoitettu maltilliset 38 miljoonaa dollaria.

Sing, Passengers ja Miksi hän? tulivat joulun alla teattereihin myös Suomessa. Assassin’s Creed nähdään meillä 28. joulukuuta alkaen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat