Rakkautta & Anarkiaa! Täältä Episodin viralliset torstaitärpit

32. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali käynnistyi torstaina 19.9.

Rakkautta & Anarkiaa -festarit ovat taas käynnissä. Festareilla nähdään laajalla skaalalla erilaisia elokuvia, dokumentteja ja lyhäreitä. Tiedossa kaikenlaista kivaa kaikenlaisille katsojille.

Liput löydät helposti festarin omilta sivuilta.

Alta löydät tärpit torstaille (26.9.).

The Day After I’m Gone Kinopalatsi 5:ssä klo 13:45

Kun läheisen kuolema tyrkkää tolaltaan, pitääkö siitä puhua? Tai toisinpäin: meneekö suru ohi, jos vain vaikenee?

Nimrod Eldarin ohjaama The Day After I’m Gone tutkii menetystä ja menettämisen pelkoa väsyneen isän ja tämän omiin oloihinsa vetäytyvän 17-vuotiaan tyttären kautta. Vuoden sisään ilman vaimoa ja äitiä jäänyt kaksikko sinnittelee tahoillaan eikä puhu, varsinkaan toiselle. Vasta, kun Roni (Zohar Meidan) yrittää itsemurhaa, Yomarin (Menashe Noy) on pakko kohdata vaimolta elämään jäänyt aukko.

Her Smell Savoy-teatterissa klo 15:15

Grungekuningatar Becky Something (Elisabeth Moss) bändeineen veti 90-luvulla areenat täyteen. All-female-bändi Something Shen kultalevyt ja Spin-lehden kannet ovat vuosien saatossa vaihtuneet managerin luotsaamiin epätoivoisiin comeback-yrityksiin, jotka narsistinen, päihdeongelmainen ja yksinkertaisesti vitun vihainen Becky tuhoaa hurrikaanin voimalla. Jopa pitkäpinnaisen ex-miehen ja pitkäaikaisten bändikaverien kärsivällisyys loppuu aikanaan. Syöksykierre punkhelvettiin voi alkaa. Mutta mitä uutta voikaan syntyä, kun ihminen käy pohjamudissa – ja selviää?

High Life Tennispalatsi 3:ssa klo 16:00

Ranskalaisauteur Claire Denis’n uutuudelta sopii odottaa paljon. Ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen elokuva on suurenmoisen outo ja lihallinen trippi, jossa Robert Pattinson reflektoi elämää ja kuolemaa avaruuden äärettömyydessä. Lopputulos on kuin Tarkovskin Solaris ja Kubrickin 2001: Avaruusseikkailu olisi laitettu tehosekoittimeen ja David Cronenberg olisi heittänyt perään sylillisen erilaisia eritteitä.

Kultainen hansikas Bio Rexissä klo 21:00

Tämän vuoden Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjan shokkihoitona Fatih Akin läpsi niin yleisöä kuin kriitikoita Kultaisella hansikkaalla molemmille poskille ja kovaa. Enemmän kuin haaste kaksintaisteluun, se oli monen mielestä sylkäisy päin kasvoja ja henkilökohtaisena loukkauksena sitä arvioitiinkin.

Elokuva on järkyttävä ja armoton piehtarointi inhimillisessä pahuudessa. Harvat löysivät siitä mitään tuomiota lieventäviä seikkoja. Ohjaajan oman mielikuvituksen tuotteena se kielisi vakavista mielenterveydellisistä ongelmista. Se perustuu tosipohjaiseen Heinz Strunkin romaaniin (Sammakko, 2019), jota on kuvattu, hämmentävää kyllä, hauskaksi.

Tsekkaa täältä Episodin arvioita ohjelmistossa olevista elokuvista.

Aiheeseen liittyvät jutut