”Sinun pitää näyttää pan**vammalta”: Charlize Theron koki vähättelyä ohjaajilta

Theron päätti lopulta ottaa suitset omiin käsiinsä.

24.9.2022 11:31

Charlize Theron on nostanut äänensä kuuluviin misogynististä elokuva-alaa kohtaan. Theron oli hiljattain Harper’s Bazaarin haastattelussa, jossa hän kertoi kokemuksistaan uransa alussa.

Eteläafrikkalaisnäyttelijä kertoi kuinka ohjaajat pyrkivät kontrolloimaan miltä hän näyttää. Theron tunsi olevansa pelkkä seksiobjekti.

– Eräskin tyyppi halusi, että sovitan vaatteita suunnilleen heidän edessään. Kaikenlaista tällaista. Se on todella alentavaa. Eikä näistä asioista puhuttu ääneen silloin, kun minä aloitin. He vain käskivät minun pukeutua kuten halusivat, Theron kertoo.

– Eräs tuotanto on jäänyt mieleeni. Tämä miesohjaaja halusi nähdä minut sovittamassa vaatteita vaatteiden perään. Kävi selväksi, että kyse oli minun seksuaalisuudestani ja kuinka haluttava olisin elokuvassa. Tämä oli normi urani alussa.

Eräissä kuvauksissa hänelle annettiin enemmän autonhallintakoulutusta vain koska hän oli nainen.

– Meidän piti tehdä paljon fyysisiä stuntteja. Oikeasti ainut hyvä asia elokuvassa oli se, että pääsimme tekemään itse stunttimme. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin tekemään mitään sellaista. Siihen liittyi kuitenkin eräs erittäin epäreilu prosessi. Olin ainut nainen koko joukossa ja he antoivat minulle kuusi viikkoa enemmän autokoulua kuin miehille, Theron paljastaa.

– Se oli todella loukkaavaa. Se pisti minut kuitenkin ja haastoin heidät oikein kunnolla.

47-vuotias Theron perusti lopulta oman tuotantoyhtiönsä Denver & Delilahin vuonna 2003, koska ei jaksanut enää Hollywoodin seksismiä. Kokemukset Monster-elokuvan kuvauksissa olivat viimeinen pisara. Tuottajat halusivat tehdä elokuvasta kuuman lesbotarinan.

Lähde: Ladbible

Lisää luettavaa