Sotahistoriasta kiinnostuneen unelmapäivä! Suoratoistoon lisättiin läjä sotadokumentteja – jopa sota noitia vastaan!

Näissä riittää tiirailtavaa.

29.3.2024 04:30

Prime Videon valikoimasta voi nyt katsella aimo kasan sotadokumentteja. Alla lista.

The Human Torpedoes Of WWII (2014)

Tutustu toisen maailmansodan salaperäisten ”ihmistorpedojen” historiaan – ja siihen, miten ne syntyivät ja kehittyivät huippusalaisena projektina tavallisen torpedon pohjalta.

The Hawker Hurricane (2001)

Hawker Hurricane oli ensimmäinen kuninkaallisten ilmavoimien käyttöön otettu hävittäjätyyppinen yksitasokone. Se oli myös ensimmäinen RAF:n taistelulentokone, joka pystyi ylittämään 300 mailin tuntinopeuden tasalennossa. Hurricane vastasi leijonanosasta Britannian puolustuksesta taistelussa Britanniasta. Dokumentti kuvaa legendaarisen lentokoneen historiaa surullisen kuuluisan taistelun aikana.

Peter Brill’s Diary (2017)

Dokkari kertoo Luftwaffen lentäjän Peter Brillin tarinan. Käsittelyssä on Adolf Hitlerin salainen, peruttu pommituslento New Yorkiin sekä Brillin elämä ja sotilasura.

Royal Britain: An Aerial History of the Monarchy (2013)

Dokkari käy läpi lähes 1000 vuoden historian brittiläisistä monarkeista. Tarina on myrskyisä, täynnä juonittelua, sotaa, politiikkaa, teloituksia ja murhia.

Late War Fighters of the Luftwaffe (2015)

Hitler oli häviämässä sodan vuonna 1944. Idässä venäläiset etenivät hellittämättä ja uhkasivat Hitlerin Kolmannen valtakunnan olemassaoloa. Hitler tiesi, että selviytyäkseen hän tarvitsi ihmeen. Uusi teknologia tai ihmeaseet voisivat kääntää sodan kulun. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä saksalaiset insinöörit eivät vain suunnitelleet, vaan myös tuottivat suuria määriä sodan parasta lentokonetta, suihkukonetta, jonka nimi oli ME262.

Leibstandarte: Hitler’s Elite Body Guard (2016)

Adolf Hitler kokosi 200 miehen ryhmän, joka tunnettiin nimellä ”Stosstrupp-Hitler”. Heidät kokosi yhteen natsirikollinen, joka oli myös Hitlerin luotettu ystävä nimeltään Sepp Deitrich. Hän ja muut henkivartijat sitoutuivat puolustamaan diktaattorin henkeä.

The King’s War on Witches (2012)

1500-luvun lopun Euroopassa oli käynnissä hurja noitajahti, jonka aikana tuhansia ihmisiä kidutettiin ja poltettiin roviolla. Kirkko oli tämän kauhistuttavan ristiretken tukijana, kristinuskon kuvitteellisia vihollisia vastaan. Pelkästään Ranskassa ja Saksassa saatettiin tappaa jopa 40 000 ihmistä noitina. Englanti ja Skotlanti jäivät kuitenkin lähes koskemattomiksi noitavainoista, kunnes kuningas Jaakko itse päätti aloittaa oman, henkilökohtaisen sotansa noituutta vastaan.

Lue myös: Nyt suoratoistona: Oscar-ehdokkaana ollut 2. maailman sotadraama – tämä jäi monelta välistä – Episodi.fi

Lisää luettavaa