Stellan Skarsgård puolustaa Lars von Trieriä, kertoo surullisista pelkotiloista: ”Hänestä on kuva demonisena natsina, joka vihaa naisia”

AOP

Näyttelijä puolustaa ohjaajaa.

Ruotsalaisnäyttelijä Stellan Skarsgård on ollut tanskalaisen Lars von Trierin luottonäyttelijä jo pitkään. Vaikka von Trierillä on ollut omat vaikeutensa ja häntä on kritisoitu hyvinkin paljon vuosien varrella, Skarsgård puolustaa ohjaajaa ja kehuu häntä mukavaksi.

”Hänestä on kuva demonisena natsina, joka vihaa naisia. Se on täysin väärä näkemys. Hän on mitä mukavin henkilö ja hänellä on kaikkein avoimin työilmapiiri. Hän pitää matalaa profiilia ja kaikilla on turvallinen olo. Hierarkiaa ei ole. Kuka tahansa voi sanoa hänelle mitä vain ja ilmapiiri on leikkisä ja ironinen. Toisille naljaillaan koko ajan ja se on mukavaa”, Skarsgård kertoo.

Näyttelijä huomauttaa, että kuvauksissa von Trierillä vaikuttaa aina olevan hauskaa. ”Ei hän minusta hullu ole. Yleensä hän on iloinen kuvauksissa, mutta muulloin demonien riivaama. Johonkin aikaan hän ei uskaltanut mennä vessaan pesemään käsiään jos valot olivat päällä, koska hän pelkäsi näkevänsä verta lavuaarissa. Sellaisia juttuja. Hän ei ole onnellinen mies, mutta hän on hauska mies, hyvin hellä, myötätuntoinen ja mukava. Ja suurin osa hänen kanssaan työskennelleistä naisista on samaa mieltä. Paitsi Björk: kaikki ohjaajat ovat kontrollifriikkejä ja Björk on aina kontrolloinut kaikkea mitä tekee, joten se ei toiminut.”

Skarsgård muistelee myös The Guardianin haastattelussa, kuinka von Trier tarjosi hänelle roolia Nymphomaniacissa. ”Stellan, seuraava elokuvani tulee olemaan pornoa ja sinun on näytettävä peniksesi, mutta vasta lopussa ja sen pitää olla veltto”, hän muistelee.

”Lars vihaa jos elokuva on liian kiltti. Siksi sinne täytyy heittää jotain sotkemaan kuvioita. Melancholiasta, joka on minusta upea elokuva, hän sanoi: se on liian kiltti, musiikki on liian hyvää, liian kaunista. Hän ärsyyntyy siitä jopa omissa projekteissaan. Mutta velton peniksen voin tarjota koska vain.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut