Steven Spielbergin käytös kuvauspaikalla oli ”täysin sopimatonta” – tuottaja pisti mestariohjaajan ruotuun

Kaikkien rakastama ohjaaja ei nuoruudessaan ollut aivan yhtä lempeä kuin nykyään.

Courtesy of HBO

Steven Spielbergin leppoisaa ja pidettävää olemusta seuratessa saattaa olla vaikea uskoa ohjaajan pitäneen joskus vähän liiankin kovaa kuria kuvauspaikoillaan.

Spielberg paljastaa kuitenkin The Hollywood Reporterin haastattelussa olleensa melkoinen piiskuri vielä 70- ja 80-luvun taitteessa. Nykyinen Lucasfilm-pomo Kathleen Kennedy näki kuitenkin nopeasti, mitä oli tapahtumassa ja pisti ohjaajan nopeasti ruotuun.

”Suoraan sanottuna olin aikamoinen kuumakalle, hyvin kärsimätön, ja pistin työryhmäni koville – rakastava näyttelijöitä kohtaan, mutta tiukka työryhmälle”, ohjaaja kertoo.

”Olimme kuvanneet E.T:tä noin viisitoista päivää, kun hän [Kennedy] veti minut toimistoonsa, istutti minut alas ja antoi elämäni ryöpytyksen. Hän ei nimittäin pitänyt tavasta, jolla puhuin työryhmälle. Hän ei pitänyt kärsimättömyydestäni, eikä tiukkuudestani. Hän sanoi käytökseni olevan täysin sopimatonta, enkä ollut kuullut tuollaista sitten kouluaikojeni tai äitini puhuttelun. Ja se oli iso käänne elämässäni. Tulin tietoiseksi käytöksestäni, koska sain kuulla siitä ihmiseltä, johon luotin ja jota arvostin”, Spielberg myöntää.

E.T. oli Kennedyn ensimmäinen tuotanto, kun taas Spielberg oli jo vakiinnuttanut paikkansa merkittävien ohjaajien joukossa elokuvilla Tappajahai, Kolmannen asteen yhteys ja Kadonneen aarteen metsästäjät.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut