Tältä näyttää maailmalla kohua herättänyt suomalainen sotaelokuva – Katso esimakua

Odotettu Sisun virallinen traileri on julkaistu tänään.

18.11.2022 11:36

Jalmari Helanderin ohjaaman Sisu-elokuvan virallinen traileri on julkaistu.

Lapin erämaahan sijoittuva sotaelokuva on herättänyt poikkeuksellista julkisuutta maailmalla.

Sisu voitti neljä palkintoa Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla Espanjassa lokakuussa.

Parhaan elokuvan palkinnon lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin parhaasta kuvauksesta ja Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä parhaasta alkuperäismusiikista.

Sitges on yksi suurimmista ja arvostetuimmista genre-elokuviin keskittyvistä festivaaleista maailmassa.

Sisu sai ensiesityksensä syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Elokuvan teatterilevitysoikeudet myytiin Torontossa tarjouskilpailun päätteeksi Lionsgatelle, joka sitoutuu levittämään elokuvan laajasti elokuvateattereissa Pohjois-Amerikassa.

Sisu on toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa, ja se on kuvattu Suomen Lapissa.

Keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommilan lisäksi Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo ja Onni Tommila (Big Game).

Syvällä Lapin erämaassa Tommilan esittämä Aatami Korpi (Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi.

Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

Sisu saa Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa 27.1.2023. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa