Torille! Maailmalla hehkutettu suomalainen natsintappoleffa Sisu pääsee USA:ssa laajaan levitykseen

Upea uutinen!

19.10.2022 09:31

Jalmari Helanderin (Rare Exports, Big Game) ohjaama Sisu-leffa nähdään USA:ssa elokuvateattereissa. Suomalaisittain kyseessä on todella harvinaislaatuinen tapaus.

Sisu esitettiin Toronton elokuvafestareiden Midnight Madness -sarjassa ja se voitti useita palkintoja – myös yleisö ja kriitikot ottivat sen innostuneena vastaan.

Alla elokuvan virallinen juonikuvaus:

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Aksel Hennie) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Vastaavina tuottajina ovat Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sisua ovat tukeneet Business Finland – Audiovisual Production Incentive, Suomen elokuvasäätiö ja Film Tampere. Elokuvan tv- ja suoratoistokanava on MTV Cmore. Sisu on ensimmäisiä suomalaisia elokuvia, jonka amerikkalainen studio Sony / Stage 6 Films on ostanut jo käsikirjoitusvaiheessa. Sony levittää elokuvan Pohjois-Amerikan ulkopuolella pois lukien Pohjoismaat, jossa elokuvan levittää Nordisk Film. Pohjois-Amerikassa elokuvan levittää Lionsgate.

Suomessa elokuva nähdään 27. tammikuuta alkaen.

Alla juttua Sisusta Toronton filmifestivaaleilta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia