Tänään tv:ssä: Ensimmäistä kertaa Suomen kanavilla – Nicolas Cage salametsästäjänä vuoden 2019 jännärissä

IMDb-arvosana 4,9.

18.3.2023 08:00

Nicolas Cage ei koskaan ole ollut maailman… tasaisin näyttelijä, ja talousvaikeuksiin jouduttuaan tiuhaan tahtiin tehdyissä elokuvissaan hän on liukunut huvittavanpelottavasta intensiivisyydestä katatoniseen unissakävelemiseen.

Vuonna 2019 valmistunut Primal osuu jonnekin sinne välille. Ei ole mahdoton ajatus, että hän on ajatellut renttumaisesta mutta periaatteellisesta salametsästäjä Frank Walshista alkua jonkinlaiselle franchiselle. Ei tule tapahtumaan.

Walsh on rahtaamassa Brasilian viidakoista vangitsemiaan eläimiä – mukaan lukien harvinainen ja harvinaisen huonosti animoitu valkoinen jaguaari – laivalla, jonka ruumaan on lukittu myös etsintäkuulutettu palkkamurhaaja. Eipä aikaakaan, kun kaikki pedot ovat valloillaan.

Cage näytteli myös stuntmiehestä ohjaajaksi siirtyneen Nick Powellin edellisessä, vuoden 2014 Outcast-esikoisessa. Itsetarkoituksellista, siedettävästi koreografioitua toimintaa on tasaisin välein, mutta resursseista johtuen ihmisten kanssa samaan tilaan suljettuja villieläimiä ei hyödynnetä tarpeeksi.

Primal nähdään nyt Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa. Elokuva esitetään Subilla lauantaina 18.03.2023 klo 21.00. Katso traileri alta.

Arvio: Jouni Vikman

Lisää luettavaa