Tänään tv:ssä: Ison budjetin toimintaleffa oli lopun alkua – näin päättyi Schwarzeneggerin hittiputki 90-luvulla

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1993 valmistunut Last Action Hero.

26.4.2017 06:27

Die Hardin ohjaaja John McTiernan ja supertähti Arnold Schwarzenegger yhdistivät voimansa toimintakomediassa, jossa nuoren Dannyn saama elokuvalippu vie hänet mukaan valkokankaan tapahtumiin sankarinsa Jack Slaterin rinnalle. Alkaa matka fantasiamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta.

Mukana vilahtelee joukko tunnettuja näyttelijätähtiä kuten Jean-Claude Van Damme, Sharon Stone ja James Belushi. Tarinaa on ollut kirjoittamassa toimintaelokuvat hallitseva kohukäsikirjoittaja Shane Black (Tappava ase, Long Kiss Goodnight).

Last Action Hero ei kovista tekijänimistä huolimatta osoittautunut odotetuksi menestykseksi. Sekä kriitikoiden että yleisön vastaanotto oli laimea. Nykyään elokuva nauttii jonkinlaista kulttisuosiota, mutta Schwarzeneggerille se oli ensimmäinen iso epäonnistuminen pitkän hittiputken jälkeen. Tähti onkin IMDb:n mukaan todennut, että Last Action Hero oli lopun alkua hänen elokuvauralleen.

Arnold Schwarzenegger considered Last Action Hero (1993) his first real failure after an unbroken string of successes. He also considered it the beginning of the end of his film career.

Last Action Hero esitetään TV5-kanavalla keskiviikkona 26.04.2017 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa