Tiesitkö tämän Sinkkuillallisesta? Ruoka on kylmää, keskustella ei saa, sama asia tehdään 10 kertaa…

Intensiiviset kuvaukset kestävät koko päivän.

Suomenkin televisiossa näkyy ohjelma nimeltään Sinkkuillallinen. Metro-lehti selvitteli, miten ohjelmaa oikein tehdään, ja jotkut asiat saattavat olla yllätyksellisiä katsojalle. Salaisuuden verhoa raotti ohjelmassa nähty Zoe Georgiou. Häntä haastateltiin kolme kertaa, ennen kuin hänet valittiin ohjelmaan.

Kuvaukset eivät ole helpot, sillä ne pyritään tekemään yhden intensiivisen päivän aikana.

– Aloitat kello 12 ja kuvaat esittelysi. He kysyvät sinulta kysymyksiä kuten mikä on tyyppisi, mitä odotat tältä päivältä ja sellaista. Sitten aloitat kokkaamaan kolmelta noin kahdeksaan asti, Zoe paljasti.

Suurin osa ajasta menee asioiden toisteluun.

– Kun valmistat ruokaa, monia asioita joutuu tekemään uudelleen ja uudelleen. Kun otat jotain jääkaapista, se täytyy kuvata eri kulmista. Se vei paljon aikaa kokkaamisen sijaan, Zoe jatkoi.

– Kun Michael tulee jaksossa ovelleni, se kuvattiin kymmenen kertaa. Toisilleen täytyy sanoa ”hei” kymmenen kertaa ennen kuin pääset istumaan ja juttelemaan, Zoe ihmetteli.

Deittikumppanin kanssa ei toisaalta saanut jutella lainkaan, jos kamerat eivät pyörineet. Keskusteluaiheet päättävät pitkälti tuottajat.

Joskus osallistujat eivät saa valita myöskään harrastuksiaan.

– Et pääse valitsemaan harrastuksiasi. He antavat sinulle harrastuksen, joten omani oli keraamisen kissan maalaaminen. Ystäväni tietysti nauroivat kippurassa, Zoe sanoi.

Hän arveli tekijöiden valinneen harrastuksen, koska Zoe on muotialan opiskelija sekä kiinnostunut taiteesta. Muodista puheen ollen, vaatteita vaihdetaan ahkerasti, jotta syntyisi illuusio pidempään kuin päivän kestäneistä kuvauksista.

Ruoka ei Zoen mukaan ole hääppöistä.

– Mitään valmistamistasi ruoista ei voi valmistaa, kun deittisi on paikalla, joten kaikki on kylmää, Zoe kertoi.

Tapaaminen kaiken lisäksi kesti kuusi tuntia, ja ruokaa syödään vain määrättyinä aikoina.

Hänen deittikumppanistaan Michaelista hänellä oli ristiriitaiset tuntemukset. Zoen mukaan hän oli kamala kameroiden pyöriessä mutta mukava niiden tauotessa. Ristiriitaisesta kokemuksesta huolimatta hän päätyi tapaamaan Michaelia pariin otteeseen kuvausten jälkeen, vaikkei Michael valinnut häntä itse ohjelmassa.

Kuvausryhmä poistui talosta vasta kahdelta yöllä. Zoen tapauksessa yksi päivä ei riittänyt, sillä he palasivat vielä seitsemältä aamulla.

Kaikista erikoisuuksista huolimatta Zoella oli kuvauksissa hauskaa. Hän myös humaltui tuottajien kustantamasta alkoholista niin kovasti, ettei ollut pystyä pitämään silmiään auki loppuvaiheessa kuvauksia.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut