Toimintahitti Sisun jatko-osa sai lähes miljoonan euron tuotantotuen – Elokuvasäätiö tukee myös Anna Erikssonin uutta elokuvaa

Vuoden ensimmäiset Elokuvasäätiön tukipäätökset julkaistiin.

18.3.2024 12:30

Suomen elokuvasäätiön hallitus teki helmi-maaliskuussa yhteensä 279 tukipäätöstä. Tukea myönnettiin hieman yli kahdeksan miljoonaa euroa. Tukea pystyttiin jakamaan noin 34 prosenttia haetusta tukisummasta.

Tuotantotukea myönnettiin 15 elokuvahankkeelle. Niistä viisi on pitkiä fiktioelokuvia, joista yksi on lapsille suunnattu, viisi on dokumenttielokuvia, yksi dokumenttisarja ja neljä lyhytelokuvia, joista yksi on animaatio.

50/50-tuotantotukea myönnettiin neljälle elokuvalle, joista kaksi on lapsille suunnattuja. Tuotantoon lähtevät muun muassa Jalmari Helanderin Sisu 2, Hanna Bergholmin Yön lapsi ja Anna Erikssonin E.

Sisu 2 jatkaa Suomessa ja maailmalla menestyneen toimintaelokuvan tarinaa. Elokuva sai tukea 950 000 euroa.

Pahanhautojan tekijöiden, ohjaaja Hanna Bergholmin ja käsikirjoittaja Ilja Rautsin tuleva elokuva Yön lapsi on kauhufantasia äitiyden painajaisesta ja kasvattamisen mahdottomuudesta. Tukea myönnettiin 865 000 euroa.

Anna Erikssonin tuleva ohjaustyö E kertoo tilanteesta, jossa ympäröivä todellisuus on muuttunut autiomaaksi. Sen armoille joutuneet ihmiset yrittävät sopeutua tilanteeseen, kukin omalla tavallaan. E sai tukea 130 000 euroa.

Tuotannon kehittämistukea haettiin 85 hakemuksella 2 376 176 euron arvosta. Tukea myönnettiin 705 500 euroa 24 hankkeelle. Niiden joukossa on kahdeksan pitkää fiktioelokuvaa, joista kaksi on lapsille tai nuorille suunnattuja, yhdeksän dokumenttielokuvaa, kaksi lyhytelokuvaa, neljä draamasarjaa ja yksi animaatiosarja.

Dokumenttielokuvien ja -sarjojen käsikirjoitusapurahoja haettiin yhteensä 34 hankkeelle 184 000 euron edestä. Tukea myönnettiin yhdeksälle hakijalle yhteensä 36 000 euroa.

Kotimaisten elokuvien markkinointi- ja levitystukea haettiin yhteensä 860 120 euron edestä. Tukea myönnettiin 558 000 euroa 11 elokuvalle. Elokuvasäätiön tuotantotukea saaneiden elokuvien lisäksi markkinointi- ja levitystukea myönnettiin myös  Kyllä isä osaa -elokuvalle sekä Palimpsesti – ohita intro -elokuvalle.

Elokuvafestivaalien toimintatukea haki yhdeksän festivaalia ja tukea myönnettiin seitsemälle toimijalle yhteensä 600 000 euroa haetusta 896 770 eurosta.

Elokuvasäätiö tuki myös viiden kansainvälisen elokuvan maahantuontia: Ranskalaisdraama Tie sydämeen, saksalaisdraama Rheingold, amerikkalais-eteläkorealainen draama Past Lives, espanjalaisanimaatio Robot Dreams ja tunisialais-ranskalainen dokumenttielokuva Neljä tytärtä saivat markkinointi- ja levityskustannuksiin yhteensä 50 000 euroa.

Lisätietoa tukipäätöksistä Elokuvasäätiön sivuilla.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia