Toimituksen suosikit: Juhannuksena hyytää niin pihalla kuin elokuvissa

Jos kauhuelokuva tulee teattereihin, kun kukaan ei ole näkemässä, pelottaako se silti?

19.6.2018 17:00

Juhannuksena suomalaiset eivät käy elokuvissa – eivät tosin ole vuoden alkupuoliskon aikana käyneet muutenkaan mitenkään lukuisasti. Siksi tällä viikolla teattereihin tulee vain yksi uusi elokuva, ja sekin jo keskiviikkona.

Se on kuitenkin sitten sitäkin parempi. Hereditary – Pahan perintö sai suosion kaikkien sen nähneiden toimittajien keskuudessa. Sitä kehuttiin epämiellyttäväksi – hyvällä tavalla. Kauhuelokuva, joka böö-adrenaliinipiikkien sijaan panostaa hitaasti rakentuvaan, ahdistavaan tunnelmaan, joka seuraa mukana pitkään leffan päätyttyä, on harvinaista herkkua.

Valitettavasti on todettava, että vaikka Hereditary – Pahan perintö ei olisikaan tullut teattereihin juuri silloin, kun kukaan ei niissä käy, sille ei siltikään uskaltaisi povata suurta menestystä. Episodin toimituksen viime vuosien kauhusuosikit eivät juuri ole katsojatilastoissa juhlineet.

It Follows sai aikoinaan vain reilut 7 000 katsojaa, It Comes at Night ”sentään” noin 12 000. Jopa toiminnallisempi tapaus Don’t Breathe joutui tyytymään reiluun 10 000 katsojaan. Kansainvälinen yllätyshitti Get Out sentään sai noin 26 000 katsojaa, ja edelleen teattereissa oleva hieno Hiljainen paikka huitelee jo yli 40 000 katsojassa.

Toivotaan siis parasta ja pelätään pahinta. Tai tässä tapauksessa erinomaista.

 

Lisää luettavaa