Toimituksen suosikit: Kun Harley Quinn vaikuttaa pyhäkoulutytöltä

Teattereiden ohjelmistoon saapuu viikonloppuna vain yksi uusi elokuva, joka sekin saa Episodin toimitukselta yksimielisen tyrmäyksen.

 

15.6.2018 13:19

Tehtyään kansainvälisen läpimurtonsa Martin Scorsesen vuoden 2013 hitissä The Wolf of Wall Street Margot Robbie on käytännössä tehnyt vain hyviä roolisuorituksia – ainakin mikäli kysytään Episodin toimitukselta. Jopa pienet esiintymiset, kuten The Big Shortin talousluento vaahtokylvyssä, on otettu ilolla vastaan.

Vaughn Steinin esikoispitkänään ohjaama ja käsikirjoittama Terminal ei kuitenkaan ole saanut suitsutusta osakseen. Sitä on pidetty teennäisenä niin ulkoasultaan, tarinaltaan kuin dialogiltaan. Itsenäisen teoksen sijaan se tuntuu kopiolta monesta muusta elokuvasta.

Mutta jälleen: tuottajanakin toiminut Robbie todetaan jälleen elokuvan lunastavaksi tekijäksi. Episodin arvion mukaan hänen Annie-hahmonsa ”saa [Suicide Squadin] Harley Quinnin näyttämään maitotytöltä.” Kaunis mutta katala nainen on elokuvassa objekti, mutta ”tähden omistautuminen hulluun rooliin on ihailtavaa”. Robbie selvästi nauttii ylivedetystä hahmostaan, ja ilman sitä elokuva voisi tuntua vieläkin väsyneemmältä.

 

Lisää luettavaa