Toimituksen suosikit: Luovaa prosessia ja kevyttä hömppää

Viikonlopun uutuuselokuvia tuli ohjelmistoon puolenkymmentä. Tarjolla oli niin vakavaa draamaa kuin kevyttä hömppääkin. Varsinkin sitä jälkimmäistä.

18.2.2022 13:01

Viikonlopun viidestä uutuudesta Episodin toimituksen suosikiksi nousi japanilaisanimaatio Belle. Se kertoo surua työstävästä tytöstä, joka löytää uuden alun virtuaalitodellisuudessa. Fantastiset tapahtumat siellä saavat hänet ryhtymään tutkimaan niitä tosimaailmassakin.

Ingmar Bergmanin kotiseuduille sijoittuvassa Kohtauksia eräältä saarelta -elokuvassa kuljetaan ruotsalaismaestron jalanjäljissä useammassakin merkityksessä. Vicky Krieps ja Tim Roth tutustuvat Bergman-nähtävyyksiin, mutta samalla työstävät omia elokuviaan hänen hengessään. Samalla kyseessä on ohjaaja Mia Hansen-Løven osin autofiktiivinen näkemys luomisprosessista.

Pelielokuva Uncharted ei innosta pelien ystäviä, mutta ei se oikein toimi aarteenmetsästyselokuvanakaan. Sitä pitää pinnalla sympaattinen Tom Holland ja katsojan halu katsoa mitä tahansa kevyttä hömppää.

Hömpästä puheenollen, Marry Me tarjoaa sitä roppakaupalla, kun supertähti (Jennifer Lopez) nappaa yleisön joukosta itselleen uuden aviomiehen (Owen Wilson). Katsojan ei tarvitse miettiä eikä jännittää, sen kun uppoutuu pumpuliin.

Lisäksi ohjelmistoon tuli mekastusjengin uusi tuleminen, Jackass Forever. Itsensä ja muiden kaltoinkohtelemisen erilaisissa stunteissa kävi kuitenkin katsomassa vain yksi Episodin toimittaja, joka varoitti, että Jackassia katsomaan menijän pitäisi jo etukäteen tietää mitä tuleman pitää. Fanit fanittaa, vihaajat vihaa. Tähtiä hän antoi kolme.

Lisää luettavaa