Toimituksen suosikit: Mehiläistyttö päihitti Hollywood-konnattaret

Tämän viikon neljän uutuuden kisassa saatiin yllätysvoittaja!

29.6.2018 16:40

Vuoden 2014 Maija Mehiläinen -animaatio, joka tuli Suomeen vasta seuraavana syksynä, oli vallan mukava lastenelokuva, mutta se sai meillä vain reilut 5 000 katsojaa. Saa nähdä mitä tapahtuu sen jatko-osalle Maija Mehiläinen ja Hunajakisat, sillä Episodin toimitus ainakin piti siitä vähintään yhtä paljon.

Ocean’s 8 on naisversio Steven Soderberghin Ocean’s-elokuvista 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter ja Anne Hathaway etunenässä kopla juonii kaikkien aikojen timanttiryöstöä. Niin mukavia kuin keikkaleffat ovatkin, uutuudelta olisi kaivannut enemmän omaperäisyyttä aikaisemman kopioinnin sijaan.

A Moment in the Reeds -elokuvaa voi kutsua on kotimaiseksi esikoisteokseksi, vaikka ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Mäkelä vaikuttaakin Lontoossa ja teki sen ilman elokuvasäätiön tukea. Hän kääntää pienen budjetin edukseen rajaamalla tapahtumapaikan ja hahmojen määrän. Silti homoseksuaalisuuden ja pakolaisuuden teemoja käsittelevä elokuva on ottanut kontolleen niin paljon erilaisia asioita, ettei se saa käsiteltyä niitä kunnolla.

Tosielämän pariskunta Penélope Cruz ja Javier Bardem esittävät tosielämän pariskuntaa, eteläamerikkalaista journalistikaunotarta ja julmaa huumeparonia. Jotenkin moinen yhdistelmä ei kuitenkaan nouse niin ihan kiehtovaksi tarinaksi kuin voisi kuvitella, vaan ”iskevästi” – tosin Loving Pablo -kirjan suomennokselle uskollisesti – nimetty Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria jämähtää tyypilliseksi elämäkertaelokuvaksi.

Lisää luettavaa