Vielä hetken Yle Areenassa: Hieno sotaelokuva tutusta tarinasta – räjähdyskohtaus teki huiman ennätyksen

IMDb-arvosana on 7,8.

31.10.2021 07:30

Yle Areenasta poistuu huomenna sotaelokuva Tuntematon sotilas (2017).

Suomalaisille tutussa sotatarinassa konekiväärikomppania suuntaa kohti itää. Moni on mukana taisteluissa ensimmäistä kertaa ja riveistä löytyy monenlaisia muistettavia persoonia. Menetyksiltäkään ei vältytä.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa neljä tähteä:

”Vuoden 2017 Tuntematon sotilas perustuu yli kuusikymmentä vuotta vanhaan kirjaan, mutta se on moderni näkemys ja sellaisena onnistunut. Tuntematon sotilas on visuaalisesti upea mutta samalla todentuntuinen elokuva, jossa on realistista särmää. Taistelukohtaukset ja sodan kauhut on kuvattu uskottavasti. Vaikka tapahtumat ovat kirjasta tuttuja, katsoja suorastaan pakotetaan jännittämään elokuvan mukana, niin vahvasti kerronta etenee.”

Vuonna 2017 Screen Daily -lehti käsitteli jutussaan Aku Louhimiehen ohjaamaa elokuvaa. Lehti huomioi muun muassa vaikuttavan räjähdyskohtauksen.

Leffa rikkoi Guinnessin ennätyksen räjähteiden määrässä yhdessä kohtauksessa, sillä niitä käytettiin hulppeat 70,5 kiloa. Aiemmin johtopaikkaa piti Spectre (2015).

Elokuvan efektiryhmän johtajana toimi Duncan Capp, joka on työskennellyt muun muassa Batman Begins ja Troy -elokuvissa. Hän tiesi, että räjähteitä käytettiin paljon, mutta tajusi vasta myöhemmin, että ennätys rikkoontui.

Alla traileri. Elokuva löytyy täältä.

Lähde: Screen Daily

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia