Vihatun Star Wars -hahmon näyttelijä oli jo hyppäämässä sillalta – Toksinen fanikulttuuri alkoi hänestä

Onneksi näyttelijällä on nyt parempi tilanne.

31.7.2023 17:01

Näyttelijä Ahmed Best kertoo, että rooli Star Warsissa oli unelmien täyttymys. Hän ei voinut uskoa onneaan, kun George Lucas pyysi häntä näyttelemään uutta hahmoa Star Wars – Pimeä uhka -elokuvaan.

Vuosi oli 1999. Best näytteli Jar Jar Binks -nimistä olentoa, joka toteutettiin poikkeuksellisella tavalla – motion capture -tekniikalla, joka oli silloin vielä uusi teknologia. Best kertoo The Guardianille, että hänen dna:taan on käytännössä kaikissa Jar Jarin jälkeen tulleissa motion capture -rooleissa, koska sitä kehitettiin vielä Industrial Light and Magic -yhtiössä.

Pian fanit kuitenkin alkoivat vihata hahmoa niin paljon, että alkoivat lähettämään näyttelijälle vihapostia, jonka joukossa oli muun muassa tappouhkauksia. Nettiin perustettiin erilaisia sivustoja, joissa toivottiin hahmon kuolemaa ja jossa näyttelijää pilkattiin.

Ahdistus oli niin kova, että Best ei halunnut enää poistua kotoaan. Pian hän seisoi Brooklyn Bridgellä.

”Ajattelin, että näytän teille. Näytän, mitä teitte minulle. Kun olen poissa, sitten teistä tuntuu samalta, mitä minä kävin läpi”, Best kertoo ajatelleensa.

Hän kuitenkin säikähti omia suunnitelmiaan ja jätti hyppäämättä. Myöhemmin osa faneista on pyytänyt häneltä anteeksi julmaa käytöstään. Best jopa nähtiin Star Wars -universumissa uudelleen, tällä kertaa jedin roolissa The Mandalorian -sarjassa. Hahmo pelasti Grogun hengen.

Lisää luettavaa