Vuoden 2016 Disney-animaatiota syytetään epärealistisesta naisvartalon kuvauksesta – sai osakseen somekritiikin vyöryn

Närkästyneitä äänenpainoja.

19.1.2021 05:30

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt viime aikoina kuva Disneyn lyhytelokuvasta vuodelta 2016. Leo Matsudan ohjaama Inner Workings -animaatio sai aikoinaan hyvän vastaanoton, kun sitä esitettiin Vaiana-elokuvan yhteydessä. Sitä kiiteltiin muun muassa sen animaatiosta, huumorista, lääketieteellisestä uskottavuudesta ja sanomasta.

Nyt elokuva on kuitenkin saanut kritiikkiä kuvasta, jossa seisoo tarinassa nähtävä naishenkilö. Ärsyyntyneiden henkilöiden mielestä kuva antaa epärealistisen mielikuvan naisvartalosta, sillä animaatiohahmo Kate on tyylitelty niin, että sillä on erittäin leveä lantio mutta hyvin kapea keskivartalo.

Glitchissä kuvaa kritisoiva viesti sai jo ainakin 180 000 tykkäystä, ja monet kommentoijat olivat tyytymättömiä Katen vartalon muotoihin. Hahmoa syytettiin epärealistisuudesta ja lastenkin vartalokäsitysten puolesta oltiin huolissaan.

Vastikään kohun aiheutti vuoden 1978 elokuva Grease. Myös Frendit-sarjaa on kutsuttu seksistiseksi, transfobiseksi ja homofobiseksi. Alla kuva Inner Workings -elokuvasta.

Lähde: Mirror

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia