Will Smith sai ankaran Oscar-kiellon – ei nähdä gaalassa tänä vuonna eikä vielä pitkään aikaan

Gaala-lähetyksen tuottaja kertoi läpsäisyn vaikuttavan tämänkin vuoden lähetykseen.

11.3.2023 18:27

Will Smith kolhi mainettaan viime vuoden Oscar-gaalassa, kun hän ei kestänyt Chris Rockin heittämää vitsiä Smithin vaimosta Jada Pinkett Smithistä.

Mitä tilanteessa oikein tapahtui, siitä on riittänyt spekulaatiota läpsäisystä saakka. Siitä ei kuitenkaan tarvitse spekuloida, saako Smith rangaistuksen.

Tähteä ei nähdä tämän vuoden Oscar-gaalassa, eikä seuraavan vuoden. Ei nähdä vielä muutaman vuoden päästäkään, sillä Oscar-gaalan hallinnon antama panna kestää pyöreät 10 vuotta.

– Hallitus on päättänyt, että 8. huhtikuuta 2022 alkaen 10 vuoden ajan, Smith ei saa osallistua Akatemian tapahtumiin tai ohjelmiin, henkilökohtaisesti tai virtuaalisesti, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, Oscar-gaalaan, Oscar-akatemia kirjoitti lausunnossaan.

Normaalisti edellisen vuoden parhaan miespääosan voittaja jakaa parhaan naispääosan palkinnon, mutta ei tällä kertaa. Jonkun muun on luovutettava pokaali.

Parhaan naispääosan Oscar-palkinnon voittajaksi on tänä vuonna ehdolla Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Blonde), Andrea Riseborough (To Leslie), Michelle Williams (The Fabelmans) ja Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).

Gaalassa saatetaan silti tuntea Smithin vaikutus. Ainakin läpsäisyvitsailujen muodossa. Myös gaalan lähetyksestä vastaava tuottaja Molly McNearny sanoi, että läpsäisy huomioidaan, jonka jälkeen siirrytään eteenpäin.

Oscar-gaala järjestetään Suomen aikaan aamuyöllä maaliskuun 13. päivä Hollywoodin Dolby Theatressa. Gaalan juontaa Jimmy Kimmel, ja se on katsottavissa Yle Teema & Fem -kanavalta ja Yle Areenasta kello 00.30 alkaen.

Lue myös: Muistatko Purppuravyöhyke-elokuvan Gene Hackmanin? Tältä 93-vuotias supervaari näyttää nykyisin – Episodi.fi

Lähde: Uproxx

 

Lisää luettavaa