Woody Allen kritisoi ja kehuu elämäkerrassaan Harvey Weinsteinia: ”En olisi koskaan antanut hänen tuottaa elokuvaani”

Tässä tapauksessa hyvin ymmärrettävää.

30.3.2020 21:03

NME uutisoi elokuvantekijä Woody Allenin tuoreesta muistelmateoksesta Apropos of Nothing, jossa Allen kirjoittaa miksi ei olisi koskaan voinut työskennellä tuottaja Harvey Weinsteinin kanssa.

Allen on tunnettu siitä, että hän ei tarvitse suurta budjettia elokuvan tekemiseen, mutta vaatii täydellisen taiteellisen vapauden. Weinstein taas piti kaikkia lankoja käsissään, ja teki lopulliset päätökset itse.

”Siitä huolimatta mitä lehdet ovat kirjoittaneet, Harvey ei koskaan tuottanut yhtään elokuvaani. Hän ei koskaan tukenut minua. Hän vain levitti muutaman valmistuneen elokuvan ja levitti ne hyvin. Harveyn levitystaitojen lisäksi, hänellä oli silmää taiteellisemmille elokuville ja hän esitteli ne hyvin”, Allen kirjoittaa muistelmassaan.

Hän kuitenkin toteaa, ettei taiteellinen yhteistyö olisi koskaan voinut toimia. ”En olisi koskaan antanut Harveyn tukea tai tuottaa omaa elokuvaani, koska hän oli sellainen tuottaja, jolla oli käpälänsä kaikkialla, joka muutti tai uudelleen leikkasi ohjaajan elokuvan”, Allen kirjoittaa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia