Yllätys! George Lucas muutti aikoinaan Imperiumin vastaiskun lopun – vaikka leffa oli jo ehtinyt elokuvateattereihin!

George Lucas aloitti elokuviensa muokkaamisen jo kauan sitten.

19.5.2020 08:12

Virallinen Star Wars -verkkosivu jakoi mielenkiintoisen trivian elokuvasarjan historiasta. Star Warsien luoja George Lucas nimittäin päätti muuttaa Imperiumin vastaiskun loppua, vaikka se oli jo rajoitetusti julkaistu elokuvateattereissa.

Lucas katsoi elokuvan jossakin näistä näytöksistä toukokuussa vuonna 1980, jolloin hän tajusi elokuvan lopun olevan epäselvä. Maestroa jäi mietityttämään hahmojen maantieteellinen sijainti toisiinsa nähden. Lucasista ei ollut selvää, missä Chewie ja Lando olivat Lukeen nähden, ja missä Leia ja droidit olivat? Olivatko he samalla aluksella vai eri aluksilla? Missä Millennium Falcon oli lääkintäfregattiin nähden?

Lucasilla oli vielä joitakin viikkoja aikaa muokata loppua ennen Imperiumin vastaiskun maanlaajuista julkaisua. Hän päättikin kasata pienen kuvausryhmän, johon kuului kameraoperaattori Ken Ralston ja taiteilija Joe Johnston. He tapasivat Lucasin toimistossa ja suunnittelivat tarpeelliset kohtaukset uutta loppua varten.

Lucas sai aikaiseksi ainakin kolme uutta tärkeää hetkeä. Yhdessä näytetään kapinallisten laivasto, toisessa nähdään Millennium Falcon sekä Lando ja Chewbacca sen sisällä ja kolmannessa kuva vaihtuu Millennium Falconista lääkintäfregattiin, joka selventää että Luke ja Leia ovat eri aluksella.

Työryhmä teki huippunopeaa työtä, joka saikin Lucasin ihmettelemään: ”Hetkonen. Jos teitte tämän näin nopeasti, miksi kaikissa muissa kohtauksissa kesti niin kauan?”

Lähde: Collider

Lisää luettavaa