Yökukkujille tv:ssä: Romanttinen komedia ensimmäisestä aviovuodesta – ohjaaja oli huolissaan mies- ja naisnäyttelijän väleistä

IMDb-arvosana 5,7.

30.3.2021 18:03

Tänään nähdään televisiosta elokuva Vuoden se kestää (2013).

Kyseessä on Borat- ja Brüno-elokuvien käsikirjoittajan romanttinen komedia, joka paljastaa karun totuuden ensimmäisestä aviovuodesta. Nat ja Josh järjestävät unelmahäät vain seitsemän kuukautta ensitapaamisensa jälkeen, eikä kukaan usko liiton kestävän – ei perhe eivätkä ystävät. Uskovatko he itsekään, kun ensimmäinen hääpäivä lähestyy?

Episodin arvostelussa elokuva sai kaksi tähteä:

Vuoden se kestää on käsikirjoittaja Dan Mazerin (BoratBrüno) ensimmäinen elokuvaohjaus. Dialogi kukkii Mazerille tyypillistä epäkorrektia ja yliampuvaa huumoria, mutta se mikä toimii Sacha Baron Cohenin tulkitsemana ontuu nyt pahasti.

Romanttisia toiveita ilkkuvat kyyniset heitot jäävät tuntuvinta terää vaille. Raikkaan anarkistiseksi ajateltu alapäähuumori on vain rasvaista. Tosin miehen alapään yllättävä vilauttaminen naurattaa todella, lapsekasta tai ei. Ainakaan elokuvaa ei voi luulla Hollywood-tuotannoksi.

Hylkimisreaktion aiheuttaa myös pääpari, jonka välillä ei välähdä ainuttakaan kipinää – eikä kai ole tarkoituskaan. Sievä australialaisnäyttelijä Rose Byrne (Morsiusneidot) on kerrassaan lattea. Rafe ”Timothynpoika” Spall on velton sympaattinen muttei kyllin kummallinen tehdäkseen Joshista kiinnostavan.”

Ohjaaja Dan Mazerillla oli erikoinen huoli kuvausten aikana. Rose Byrne ja Rafe Spall nimittäin tulivat todella hyvin toimeen keskenään. Elokuvassa heillä piti kuitenkin olla kylmät välit, joten ohjaaja pelkäsi roolisuoritusten kärsivän.

Leffa nähdään Sub-kanavalta kello 23.30. Alla traileri.

Lisää luettavaa