Yökukkujille tv:ssä: Schindlerin lista sai Spielbergin inhoamaan edellistä leffaansa Jurassic Parkia

IMDb-arvosana on 9,0.

29.10.2022 15:56

Tänään voi katsoa kamalasta aiheesta loistavan elokuvan Schindlerin lista (1993).

Oskar Schindler on yllättävä hyväntekijä, joka käyttää koko omaisuutensa pelastaessaan toisen maailmansodan aikana 1 100 juutalaista Auschwitzista.

Elokuvan ohjaaja Steven Spielberg kertoi ristiriitaisesta kokemuksestaan, kun hän teki yhtä aikaa Schindlerin lista ja Jurassic Park -elokuvia. Schindlerin listan kuvaukset olivat käynnissä, mutta hän joutui samalla hoitamaan Jurassic Parkin jälkituotantoa.

– En arvannut, miltä tuntuisi palata (Schindlerin listan) kuvauspaikalta käymään läpi kolmeksi tunniksi Jurassic Parkin tehosteita. Olin vihainen ja inhosin sen tekemistä, Spielberg kertoi.

– Istuin siellä vihaisena ja katkerana antaen muistiinpanoja siitä, miten T-Rexin pitäisi jahdata jeeppiä, kun pystyin vain ajattelemaan mitä olin kuvannut samana päivänä Krakovassa, ohjaaja jatkoi.

Kontrasti Schindlerin listan vakavuuden ja Jurassic Parkin välillä oli niin suuri, että se sai Spielbergin inhoamaan päivittäistä työtään dinosauruselokuvansa kanssa. Ohjaaja ei myöskään työskennellyt kolmeen vuoteen Schindlerin listan jälkeen.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 29.10.2022 klo 23.20, TV5
  • To 03.11.2022 klo 23.20, Kutonen

Kerroimme aiemmin, miten Robin Williams auttoi Spielbergiä selviämään Schindlerin listan kuvauksista.

Lisää luettavaa