Yökukkujille tv:ssä: Seitsemän Oscar-palkinnon avaruusleffa – erittäin vaikuttava alku

IMDb-arvosana on 7,7.

Yöllä nähdään televisiosta tieteiselokuva Gravity (2013).

Sandra Bullockin ja George Clooneyn tähdittämä loistelias avaruustrilleri sai peräti seitsemän Oscaria, mm. parhaasta ohjauksesta ja kuvauksesta, ja myös pääosanesittäjä Bullock oli ehdolla. Hän esittää ensimmäisellä avaruusmatkallaan olevaa tutkijaa, joka saa parikseen veteraaniastronautin (Clooney). Avaruuskävelyn aikana tapahtuu katastrofi, ja kaksikko jää toistensa varaan keskelle äärettömyyttä.

Elokuva ottaa näppeihinsä jo hienon alkukohtauksen aikana. Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Vaikka Gravity on upea ja sykettä nostattava elokuva, paistaa elokuvan keskellä nimenomaan inhimillisyys. Sandra Bullock tekee yhden uransa hienoimmista roolisuorituksista Ryan Stonen kengissä, jota hän itse kuvailee hahmoksi, joka ei välitä selviytymisestään ja jolla ei ole mitään mikä vuoksi elää. Stonen näkökulma elämästä on suuri kontrasti Kowalskyyn, joka juhlii ja rakastaa jokaista ohimenevää sekuntia. Parivaljakko täydentää toisiaan sopivasti, kuin ying ja yang konsanaan.”

Elokuva näkyy Neloselta yöllä kello 00.30.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut