Christopher Nolan joutui leikkaamaan tappokohtauksen Yön ritarin paluusta alhaisempaa ikärajaa varten

Tässäpä on ollut raju kohtaus!

Christopher Nolania pidetään auteurina, joka voi tehdä minkälaisen elokuvan tahansa. Oli kyseessä sitten James Bond -seikkailu Tenetin tyyliin, synkeä Batman-leffa tai toiseen maailmansotaan sijoittuvat sotadraama. Kaikki onnistuu.

Peter Foley -nimistä hahmoa Yön ritarin paluussa näytellyt Matthew Modine puhui eräästä elokuvasta poistetusta raa’asta kohtauksesta.

– Nolan leikkasi kuoliemani pois elokuvasta. Hän perusteli poistoa sillä, että elokuva olisi saanut NC-17-leiman (K18). Kun Bane kuolee ja Batmania puukotetaan, Marion Cotillard nousee autoon. Hän ajaa karkuun samalla kun yritän ampua häntä. Lopulta Marion ajaa ylitseni. Se oli alkujaan todella väkivaltainen kohtaus, Modine kertoi CinemaBlendin podcastissa.

– Auto osuu oikeasti stunttimieheen. He kiinnittivät pleksin auton eteen ja hän osuu siihen. Hänet hinataan köysillä ilmaan ja tiputetaan jostain viidestä metristä. Osumasta syntynyt ääni aiheutti pahoinvointia.

– Muistan kuinka katsoin Nolania kohtauksen kuvaamisen jälkeen ja hänen naamansa oli aivan valkoinen. Hän sanoi vain ”Saimme sen purkkiin, jatketaan.” Kaikki ajattelivat kuitenkin stunttimiestä: ”Onko hän kunnossa? Pääseekö hän vielä jaloilleen?” Nolan sanoi myöhemmin, ettei kohtausta voitu käyttää, koska elokuvan ikäraja olisi noussut.

Tulisipa Yön ritari -trilogiasta jonkinlainen leikkaamaton versio!

Lähde: Movieweb

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut