Denis Villeneuve kertoo jatkosuunnitelmistaan tulevan scifi-epookki Dyynin suhteen

Pääsisipä jo näkemään!

Mestariohjaaja Denis Villeneuven Dyyni on ollut tulossa jo hyvän aikaa. Elokuva jäi pahasti koronan kouriin, ja lopulta WarnerMedia päätti julkaista myös sen samanaikaisesti sekä HBO Maxissa että teattereissa.

Villeneuve kritisoi päätöstä ja sanoi, että potentiaalinen elokuvasarja on lähetetty kuolemaan. Dune: Part 1 on kuitenkin vasta ensimmäinen osa kaksiosaisesta Frank Herbertin scifi-klassikkoromaaniin perustuvasta elokuvasta.

Toivottavasti myös kakkososa tehdään.

Mutta mikäli toinen elokuva tehdään, Villeneuve tietää jo, miten franchise voisi laajentua.

Dyynin messias on kirjasarjan toinen osa. Siitä saisi erityislaatuisen elokuvan. Ymmärsin heti alussa, että tämä voisi olla trilogia. Universumia on myös mahdollista laajentaa kolmannen osan jälkeen. Se vaatii kuitenkin vuosikausien työn, enkä tiedä onko se mahdollista, Villeneuve kertoo.

Herbert kirjoitti useita Dyyni-kirjoja, joten kokonainen elokuvauniversumi olisi mahdollista luoda sen ympärille.

Villeneuven elokuvan lisäksi on tekeillä HBO Max -sarja Dune: The Sisterhoood. Se keskittyy mystisen Bene Gesserit -ryhmän toimintaan.

Dune: Part 1:n rooleissa nähdään Timonthée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Jason Momoa, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Chang Chen, Stephen McKinley Henderson ja Zendaya.

Ensi-ilta näillä näkymin lokakuun lopulla.

Alla Dune: Part 1:n traileri.

YouTube video

Lähde: JoBlo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut