Ei tullut yllätyksenä: Universalin monsteriversumi on pulassa kehnon aloituksen jälkeen

Universal haluaisi tuoda klassikkohirviönsä valkokankaille. Tom Cruisen ja Sofia Boutellan tähdittämä The Mummy kuitenkin floppasi.

Universal ilmoitti jo aikaisemmin aloittaneensa Bride of Frankensteinin ja Wolf Manin esituotannon, mutta nyt suunnitelmat on pantu jäihin.

Mikäli uskomme eri raportteja The Mummyn kuvauksista, niin Tom Cruisea on syyttäminen elokuvan floppaamisesta. Cruise kruisaili kuvaukset egonsa voimin ja pisti muun muassa kässärin uuteen uskoon ja Boutellan muumion sivurooliin. Ei näin, Cruise, ei näin.

Dark Universen kehittäjät Alex Kurtzman ja Chris Morgan saivat alun perin puhuttua Universalin päättäjät sijoittamaan hirviöiden yhteiseen universumiin.

Kurtzman toimii kuitenkin tällä hetkellä tv-sarja Star Trek: Discoveryn tuottajana, ja hänellä on samalla myös muita rautoja tulessa. Morgan ilmeisesti kirjoittaa The Rockin ja Jason Stathamin Fast & Furious -spinoffia.

The Mummy tienasi vain hiukan yli 400 miljoonaa dollaria, eikä luku miellyttänyt Universalin päättäjiä, joten suunnitelmat pistettiin hyllylle.

Karmea, vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Dracula Untold oli epävirallisesti Dark Universen ensimmäinen elokuva. Dark Universella on siis jo kaksi floppia riippakivenään.

Studiopomo Peter Cramer kertoi The Hollywood Reporterille, että jos projekti lähtee taas käyntiin, niin se toteutetaan pienemmissä puitteissa kuin tähtivetoisina spektaakkeleina.

Lähde: Io9

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut