Tom Cruisen kauhutoimintafloppi The Mummy tulee tekemään katastrofaaliset tappiot

Miten mahtaa Dark Universen käydä, sillä The Mummy on tekemässä aivan kammottavat rökäletappiot?

Konsultoituaan rahoituslähteitä, Deadline uutisoi Tom Cruisen tähdittämän ja Universalin tuottaman The Mummyn tekevän katastrofaalisen huonon tuloksen.

Elokuvan budjetti oli noin 195 miljoonaa dollaria (aiemmin ilmoitetun 125 miljoonan sijaan), jonka päälle lasketaan vielä markkinointikustannukset (noin 150 miljoonaa). Kokonaiskustannusten arvellaan siis olevan 345 miljoonan suuruusluokkaa. Elokuva tulee kuitenkin tienaamaan vain noin 375 miljoonaa maailmanlaajuisesti.

Vaikka The Mummylla oli Cruisen uran suurin avaustulos maailmanlaajuisesti, tappioiden loppusummaksi tulee silti noin 95 miljoonaa dollaria. Hollywoodissa syytetään Cruisea tästä flopista, sillä hän osallistui aivan liian paljon leffan tuotantoon ja kuvauksiin. Lue täältä Episodin aikaisempi uutinen.

Perjantaina saa ensi-iltansa uusi Transformers, joka tulee tuuppaamaan The Mummyn ulos kaikilta katsojalistoilta ja myös useista teattereista.

Tappioiden suuruutta lisää myös se, että The Mummy menestyi kohtalaisesti sellaisilla markkinoilla, joista studio saa lipun hinnoista vain pienen osan verrattuna Yhdysvaltoihin. Vaikka elokuva tienaisi 100 miljoonaa dollaria Kiinassa, saa Universal vain 25% lipputuloista.

Kesäkausi on myös hidastanut muumion etenemistä Euroopassa, eikä Latinalainen Amerikkakaan oikein välitä Cruisesta.

Kotiteatterilevityksestä on arvioitu tulevan noin 250 miljoonaa dollaria, joten siitäkään ei ole pelastajaksi. Deadlinen lähteet kertovat Universalin pääsen omilleen noin 450 miljoonassa dollarissa. Tosin tämä summa ei sisällä Cruisen mahdollisia bonuksia ja muita menoja.

Saapa nähdä miten käy Dark Universen. Hirveä määrä tähtinimiä on jo palkattu projektiin mukaan.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut