Ei yllätä: jenkkikatsojat jakaisivat Oscarit näille ehdokkaille

Jenkkikatsojat pääsivät äänestämänä Oscar-voittajista. Lista on odotetunlainen.

Populismi tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan ”kansan tahtoa”. Esimerkiksi markkinavoimat pyrkivät kiihottamaan tätä ”kansan tahtoa”, jotta kansalainen ostaisi heidän tuotteitaan. Myös viihdeteollisuus toimii samalla kaavalla. Blockbuster-elokuvat tehdään miellyttämään mahdollisimman laajaa katsojakuntaa.

Eräänlaisen populistisen huomion voi myös tehdä kyselystä, joka suoritettiin yhdysvaltalaisten katsojien keskuudessa. Ketkä tai mitkä tämän vuoden Oscar-ehdokkaista ansaitsisivat pystinsä?

3 000 leffafania vastasi ja heidän mukaansa Black Panther ansaitsee parhaan elokuvan pystin 24 prosentilla äänistä. Kakkonen oli A Star is Born ja kolmonen Bohemian Rhapsody.

Rami Malek Freddie Mercuryna ansaitsisi äänestäjien mukaan pystinsä. Hän sai 44 prosenttia äänistä. Lady Gaga taas voittaisi parhaan naisnäyttelijän Oscarin. Hän sai 42 prosenttia äänistä.

Green Bookin Mahershala Ali äänestettiin sivuosa-Oscarin voittajaksi ja Regina King If Beale Street Could Talkista naisten sivuosa-Oscarin saajaksi.

Spike Lee taas voittaisi BlacKkKlansmanista parhaan ohjaajan Oscarin.

Näistä valinnoista ehkä vahvimmat voittajat ovat juuri sivuosa-Oscarien esittäjät Ali ja King. Ne saattavat jopa toteutua.

Lähde: USA Today

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut