George R.R. Martin paljasti inhonsa Game of Thrones -kohtauksesta – tuskin arvaat hetken

Budjetti kävi ongelmaksi.

Tulen ja jään laulu -kirjojen kirjoittaja George R.R. Martin kertoi, mistä kohtauksesta hän pitää vähiten. Kyseinen kohtaus sijoittuu ensimmäiselle kaudelle.

– Budjetti tuli esteeksi kohtauksessa, josta pidän vähiten koko sarjan kahdeksan kauden aikana – kuningas Robert lähtee metsälle, Martin pohjusti.

– Kun Robert lähtee kirjoissa metsästämään saamme tiedon, että villisika on lävistänyt hänet. Sitten he tuovat hänen takaisin, ja hän kuolee. En koskaan kirjoittanut metsästyskohtausta, mutta tiesin millainen kuninkaallinen metsästysseurue on, Martin selitti.

Kirjailijan mielestä kohtauksessa olisi pitänyt olla satoja miehiä, paviljonkeja, metsästäjiä, koiria ja raikaavia torvia, mutta HBO onnistui kokoamaan vain neljä miestä.

– Hän ei olisi vain kävellyt pitkin metsää kolmen ystävänsä kanssa seipäineen, toivoen tapaavansa villisian. Mutta siinä vaiheessa meillä ei ollut varaa hevosiin, koiriin tai paviljonkeihin, Martin jatkoi.

Sarjan budjetti tietysti kasvoi sen valtavan menestyksen myötä. Laatu ei silti välttämättä parantunut – ainakin viimeisimmät kaudet olivat monille faneille pettymyksiä. Lisää on silti luvassa Game of Thrones -maailmaan sijoittuvan House of Dragon -sarjan muodossa. Se saa ensi-iltansa näillä näkymin vuonna 2022.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut