Huh-huh! Pomojen ahneusko syynä Justice Leaguen sekavaan tuotantoon ja katastrofaaliseen lippukassatulokseen?

Vaikka Justice League ihan ok supersankarileffa onkin, on siinä myös huomattavat ongelmansa.

30.11.2017 18:30

Oli se sitten Henry Cavillin hilpeä CGI-viiksettömyys, Brucen ja Dianan välinen suhde (tai oikeastaan suhteen kylmyys), nihkeät CGI:t, Steppenwolfin koomisen surkea olemus tai ihan vaan tympeä tarina ja sen toteutus. Justice Leaguessa on suuria ongelmia.

Leffalla oli todella vaikea tuotanto. Se on luotu monista erilaisista palasista. Elokuvaan ovat vaikuttaneet eri ohjaajat, tuottajat kuin pikaisesti palkatut tietokonegrafiikoita luovat firmatkin.

The Wrap sai käsiinsä Warnerin sisäpiirilähteen, joka paljasti mielenkiintoisen asian leffan tuotannosta.

Vuoden 2016 lokakuussa Warner Bros. -yhtiö ilmoitti aikeistaan fuusioitua jättimäisen AT&T-yhtiön kanssa. Yhtiöt alkoivat mittailemaan toistensa arvoa, varallisuuksia ja vastuita. Mikäli Justice Leaguen ensi-iltaa olisi jouduttu siirtämään eteenpäin, olisi se laskettu heikkoudeksi, jota AT&T olisi voinut hyödyntää kaupoissa. Mikäli leffasta olisi tullut hitti, olisi se taas ollut vahvuus. Warner odottikin leffasta todellista superhittiä.

Eräs johtaja kertoi, että Warnerin toimitusjohtaja Kevin Tsujiharaja ja Warnerin elokuvapuolen johtaja Toby Emmerich halusivat pelastaa bonuksensa ennen mahdollista fuusiota. He olivat peloissaan siitä, että jos elokuvan ensi-iltaa siirretään, myös heidän bonuksensa siirtyvät seuraavalle vuodelle, eikä ole mitenkään varmaa, että he olisivat enää studioiden johdossa.

Eräs toinen lähde taas kertoi, että Warner maksaa pomoilleen hyvistä päätöksistä, ja bonusten koko määräytyy sen mukaisesti. Jos elokuvan ensi-illan lykkääminen olisi ollut oikea päätös, siitä saisi myös tuntuvan bonuksen.

– Mielestäni Warnerin suurin virhe oli se, että studio ei lykännyt elokuvan julkaisua silloin kun Zack Snyderin piti jättää tuotanto.

Nyt Warner joutui tekemään kalliita lisäkuvauksia hirveässä kiireessä Joss Whedonin kanssa, vaikka elokuva ei ollut Snyderinkaan käsissä vielä läheskään valmis.

Lähde: The Wrap

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia