Hyviä uutisia! Kotimaisia elokuvateattereita ryhdytään availemaan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti

Mahtavia uutisia pitkän pimeyden jälkeen.

Suomen hallitus julkaisi eilen niin sanotun exit-strategian koronaa varten. Elokuvateatterit ja -levittäjät ovat ottaneet uutisen vastaan suurella ilolla. Elokuvateatterit ovat olleet enemmän tai vähemmän suljettuina jo yli vuoden ajan.

Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen kertoo seuraavaa tuoreessa tiedotteessa:

– Hallituksen strategian mukaan eniten koronasta kärsineet ja turvalliset toimialat saavat avata ovensa ensimmäisenä, mikä on oikein ja reilua. Elokuvateatteri ovat näistä malliesimerkki, Koistinen sanoo.

– Hallituksen strategian mukaan voimme aloittaa elokuvien esittämisen välittömästi viidellekymmenelle asiakkaalle niillä alueilla, jotka ovat tartuntojen osalta perustasolla. Epidemiatilanne paranee koko ajan, rokotukset etenevät ja yhä useampi alue päätyy perustasolle. Odotamme, että aluehallintovirastot päivittävät määräyksensä hallituksen linjausten mukaiseksi ensit tilassa.

Elokuva-ala valmistautuu avaamaan kaikki elokuvateatterit viimeistään toukokuun alussa, joten se tarkoittasi sitä, että ihmiset pääsisivät katsomaan elokuvia heti vapun jälkeen.

Mahtavaa!

– Elokuvateattereille on hyvät käytännössä koetellut turvallisuusohjeet ja -käytännöt. Yksityisnäytöksiä ja pienten yleisömäärien normaalinäytöksiä on järjestetty monella paikkakunnalla ja kokemusta korona-ajalta on viime vuodelta runsaasti, joten näytännöt laajemmille yleisöille voidaan aloittaa turvallisesti vaikka heti, Koistinen lisää.

Aiheeseen liittyvät jutut