Koronapandemian hellittäminen näkyy jo Netflixin tilausmäärissä – jätti näkee myös toisen syyn kasvun hidastumiseen

Nyt taitaa kiinnostaa muutkin jutut kuin tellun katsominen.

21.4.2021 14:03

Koronapandemian myötä ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa kotona, joten myös viihteen kulutus on kasvanut. Tämä on ollut suotuisaa esimerkiksi suoratoistopalvelu Netflixille, jonka tilaajamäärät ovat kasvaneet nopealla tahdilla. Tähän on tullut nyt muutos.

Koronavirustilanne näyttää päivä päivältä paremmalta, joka näkyy myös Netflixin tilaajamäärissä. Niiden kasvu on nimittäin hidastunut merkittävästi. Vaikuttaisikin siltä, että ihmisiä kiinnostaa nyt enenevässä määrin muutkin riennot kuin suoratoistopalvelujen katseleminen.

The Guardianin mukaan Netflixin tilaajamäärien kasvun hidastuminen on näkynyt vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana. Arvioiden mukaan Netflix olisi saanut kuusi miljoonaa uutta tilaajaa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä, tilaajia tuli kuitenkin vain neljä miljoonaa lisää. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä uusia tilaajia astui suoratoistopalvelun hoteisiin puolet enemmän eli kahdeksan miljoonaa.

Netflix ei odota kasvun paranevan vaan heikkenevän. Suoratoistojätti arveleekin tämän vuoden toisella neljänneksellä saavansa vain miljoona uutta tilaajaa.

Netflix ei näe kasvun hidastumisen syynä pelkästään koronatilanteen paranemista. Heidän mielestään toisena syynä on  koronapandemian negatiivinen vaikutus uusien sisältöjen tuottamisessa, joka on näkynyt uuden sisällön vähäisenä määränä. Netflixin tämän vuoden strategiana onkin panostaa todella paljon uuteen sisällöntuotantoon.

Netflix aikoo käyttää tänä vuonna uuden sisällön tuottamiseen yli 17 miljardia dollaria. Viime vuonna Netflix käytti vain 11,8 miljardia dollaria omiin tuotantoihinsa.

Netflix ei näe klpailun kiristymisen muiden suoratoistopalvelujen kanssa vaikuttaneen lainkaan kasvun hidastumiseen.

Lähde: Screen Rant, The Guardian, Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen

Aiheeseen liittyviä elokuvia