Illalla tv:ssä: Melkeinpä parasta fantasiaa mitä on tarjolla – elokuvaan jätettiin hauska kuvauksissa sattunut vahinko

IMDb-arvosana on 8,8.

14.10.2022 16:33

Jos Prime Videon LOTR-sarja Mahtisormukset tuntuu ikävältä, balsamia haavoihin on saatavilla tänään illalla. Televisiosta esitetään kiehtova Peter Jacksonin ohjaama elokuva Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (2001).

Hobitti Frodo perii Bilbolta salaisen, voimia sisältävän sormuksen, jonka velho Gandalf huomaa olevan Mordorin hallitsijan Sauronin tekemä. Jotta pahuuden perikuva Sauron ei saisi haltuunsa sormusta, jolla hän tuhoaisi Keski-Maan, Frodon ystävineen täytyy hävittää sormus Tuomiovuoren tulessa. Alkaa sormuksen saattueen pitkä ja vaarallinen matka kohti Sauronin hallitsemaa Mordoria ja Tuomiovuorta

Elokuva voitti peräti neljä Oscar-palkintoa. Tähtikaartissa nähdään muun muassa Elijah Wood, Ian McKellen ja Orlando Bloom.

Christopher Lee (Saruman) luki kuolemaansa saakka joka vuosi Taru sormusten herrasta -kirjan. Hän oli lisäksi ainut tuotannon jäsen, joka oli tavannut J.R.R. Tolkienin.

Kerrottakoon vielä hauskana triviana, että Ian McKellen (Gandalf) iskee päänsä Bilbon asunnon katossa olevaan parruun. Tämä oli vahinko, eikä sitä ollut käsikirjoituksessa. Se jätettiin kuitenkin lopulliseen elokuvaan.

Sormuksen ritarit on myös HBO Maxissa. Alla traileri. Kerroimme aiemmin viisi jännittävää faktaa Taru sormusten herrasta -elokuvista.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 14.10.2022 klo 22.35, MTV3

Lue myös: He olivat ehdolla Gandalfiksi – Ian McKellen sanoi miksi hän sai lopulta roolin | Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa