Illalla tv:ssä: Tosielämän kummituskokemus inspiroi Guillermo del Toroa – äänestä käytävässä tuli jotain paljon karmivampaa

IMDb-arvosana on 6,5.

8.12.2022 15:03

Illan tv-tarjonnasta löytyy elokuva Crimson Peak (2015).

Nuori kirjailijatar rakastuu mystiseen muukalaiseen ja päätyy asumaan kartanoon, joka seisoo verenpunaisen saven peittämällä vuorella. Paikka on täynnä salaisuuksia, mutta mysteerien ja mielipuolisuuden alla piilee totuus Crimson Peakista.

Ohjaus Guillermo del Toro. Pääosissa Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain sekä Charlie Hunnam.

Meksikosta lähtöisin oleva ohjaaja, kauhufantasian taitaja del Toro paljasti, että hänen äitinsä kertoma kummitustarina inspiroi häntä Crimson Peak -elokuvan kuvauksissa. Hän kertoi toimittajille tarinan elokuvan lehdistötilaisuudessa.

– Avauskohtaus perustuu vierailuun, jonka äitini koki hänen isoäitinsä kuoltua. Äiti itki lapsena sängyssä, kun hän kuuli isoäitinsä silkkipuvun äänen käytävässä. Hän haistoi isoäidin parfyymin ja kuuli sänkynsä narahtavan, kun joku istui hänen viereensä. Hän tunsi myös isoäitinsä nojaavan hänen selkäänsä kohti, kunnes äiti hyppäsi ylös sängystä huutaen ja juoksi ulos huoneesta.

Del Toro sanoo saaneensa vaikutteita elokuvaan myös viktoriaanisen ajan kirjailijoilta, kuten Mary Shelleyltä ja Ann Radcliffeltä. Del Toron lisäksi elokuvaa oli kirjoittamassa Matthew Robbins.

Elokuva on myös Ruutu Plussassa ja SkyShowtimessa. Leffan traileri alla ja arvostelu täällä: Crimson Peak -arvostelu.

Tulevat lähetykset:

  • To 08.12.2022 klo 23.25, Kutonen

Lue myös: Vuonna 2022 Googlesta haettiin myös näyttelijöitä – kolmen kärjen suosion syy on päivänselvä – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa