Illalla tv:ssä: Yksinkertaisesti yksi parhaista sotaelokuvista! Rankat kohtaukset sieppaavat

IMDb-arvosana on 8,1.

17.12.2023 05:30

Yksi Charlie Sheenin  hienoimmista rooleista on varmasti Oliver Stonen ohjaamassa sotaelokuvassa Platoon. Elokuva sai peräti neljä Oscar-palkintoa.

Tarinassa Sheenin esittämä nuori vapaaehtoinen sotilas joutuu todistamaan sodan kauhuja ja miten niistä ovat vastuussa vihollisen lisäksi myös oma puoli. Sheenin hahmo perustuu Oliver Stonen omaan sotakokemukseensa Vietnamissa.

Elokuvassa riittää mielenkiintoisia henkilöitä, kuten arpinaamainen ja armoton Barnes (Tom Berenger) sekä toinen taitava, mutta paremmalla moraalisella kompassilla varustettu taistelija Elias (Willem Dafoe). Elokuvassa nähdään myös vielä uransa alkupuolella oleva Johnny Depp.

Charlie Sheen.

Kingiä esittävä näyttelijä Keith David pelasti kuvauksissa Charlie Sheenin hengen. Avoimin sivuovin lentänyt helikopteri kääntyi liian jyrkästi ja heitti Sheenin kohti avointa ovea. David sai hänet onneksi kiinni ennen tipahtamista.

Platoon voitti Oscarin muun muassa parhaasta elokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Berenger ja Dafoe olivat molemmat ehdolla parhaasta sivuosasta.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 17.12.2023 klo 21.00, JIM

Lue myös: Taru sormusten herrasta -tähti Miranda Otto täytti 56 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia